Cercador

Pastís de plàtan

Pastís-de-plàtan-1 Si teniu alguns plàtans a la fruitera que comencen a ser un poc massa madurs, podeu aprofitar-los per fer aquest pastís, que de segur us sorprendrà. Si teniu alguns plàtans a la fruitera que comencen a ser un poc massa madurs, podeu aprofitar-los per fer aquest pastís, que de segur us sorprendrà.

Continuar llegint… Pastís de plàtan »

Patates “a la riojana”

Patates-a-la-riojana-1 Aquest és un d’aquests plats de cullera que a l’hivern vénen tant de gust. Si emprau un bon xorís i unes patates de qualitat, el resultat és extraordinari. El secret per aconseguir que el brou sigui ben espesset és la manera de tallar les patates: cal començar amb un tall de ganivet i acabar amb la mà, esqueixant la patata. Així, en bullir es desfan els caires i la fècula que desprenen espesseix el brou.

Continuar llegint… Patates “a la riojana” »

Shepherd’s pie

Shepherd's-pie-1Enguany, amb els alumnes de 3r de l’escola hem estudiat el text instructiu i redactar una recepta és una bona manera de practicar-lo. Així que els vaig proposar que cadascú me’n dugués una de familiar per després enquadernar-les i fer un llibre de cuina de la classe. La idea els va entusiasmar i, com que dins el grup hi ha uns quants nins i nins estrangers o de pares estrangers, ha estat molt enriquidor: hem conegut plats dels quals ni tan sols n’havíem sentit parlar. Un d’aquests és el Shepherd’s pie, que ja hem provat de cuinar i que ens ha agradat molt.

Continuar llegint… Shepherd’s pie »

Pollastre fregit a l’estil japonès

Pollastre-amb-llimona-2

Molt senzill i agradarà a petits i grans. La carn s’ha de macerar en una mescla de salsa de soja, mirin (o vi blanc) i gingebre fresc ratllat. Llavors es passa per fècula de patata o farina de blat de moro (Maizena o similar). Llavors es fregeix en oli de soja (nosaltres ho hem fet amb oli de gira-sol).

Continuar llegint… Pollastre fregit a l’estil japonès »

Llesques de Papa

LLesques-del-papa-2

Em recorden sempre la padrina, que era llépola com jo i sempre trobava alguna excusa per preparar un plat dolç. En aquest cas, el pretext era aprofitar trossos de coca bamba de feia uns dies, o alguna altra classe de brioix que s’hagués assecat un poc. O, fins i tot, un tros de pa de barra del dia anterior. I sempre quedaven bones.

Treis-les a taula quan hi hagi nins i veureu… Tenc un nebot que en fa llepadits.

Continuar llegint… Llesques de Papa »