Cercador

Ainetes (galetes integrals amb llavors)

Ainetes 4

Ara us explicaré la història d’aquestes galetes. Un dia que feia experiments amb diferents tipus de farines vaig fer unes galetes molt similars a aquestes. En vaig dur a una amiga perquè les tastàs. En va estar tan agraïda que li vaig prometre que publicaria la recepta i les batiaria amb el seu nom. Però, coses de la vida, han passat mesos, he perdut la recepta i he hagut de tornar a fer proves fins aconseguir una versió igual (o almenys semblant). Per fi ha sortit!

Per a tu, Aina. T’ho devia. I per a tots els que us agradin aquestes coses, clar!

AINETES (GALETES INTEGRALS AMB LLAVORS)

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 1 llaunada:

  • 150 g d’aigua tèbia
  • 20 g de llevat premsat
  • 120 g d’oli d’oliva
  • 5 g de sal
  • 200 g de farina de xeixa integral
  • 150 g de farina de força
  • 70 g de llavors variades

Preparació:

Mesclau les dues farines. Dissoleu el llevat en l’aigua tèbia. Afegiu-hi l’oli i la sal. Ara, la farina, per tandes, fins que l’hagueu incorporat tota. Treballau la pasta durant 10 minuts amb les mans. Tapau-la amb un plàstic i deixau-la fermentar fins que dupliqui el volum inicial.

Quan hagi fermentat, afegiu-hi la mescla de llavors i treballau la pasta fins que les llavors s’hagin distribuït uniformement.

Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.

Estirau la pasta amb l’aprimador i tallau-ne cercles de ½ cm de gruix. Punxau el centre de cada galeta amb una forqueta sense arribar a baix de tot. Deixau-les fermentar de bell nou fins que dupliquin el volum inicial.

Enceneu el forn a 170º. En ser calent, enfornau les ainetes. Seran cuites en aproximadament 40-45 minuts. Treis-ne una del forn i xapau-la per assegurar-vos que és ben cuita per dins abans de treure la llauna del forn.

Quan siguin cuites, treis-les del forn, deixau-les refredar completament a temperatura ambient i guardau-les en un recipient hermètic.

Nota:

És important que siguin ben fredes a l’hora de ficar-les dins el recipient on les guardareu si voleu que es mantenguin cruixents com el primer dia. Així és conservaran bé durant setmanes.

Ainetes 3