Cercador

Barquetes de maonès amb figa

Barqueta-de-figues-amb-formatge2

No sé vosaltres, però a mi les figues em fan tornar boieta i esperava amb il·lusió l’arribada de les primeres. Diuen que enguany han madurat amb un poc de retard.

Duia entre cella i cella preparar alguna cosa senzilla amb la figa com a ingredient principal. I vaig pensar: provaré de fer una versió de les galetes d’oli sense llevat, molt primes, que facin de base per a un aperitiu que combini la figa amb el formatge maonès. I aquí teniu la idea materialitzada.

BARQUETES DE MAONÈS AMB FIGA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

De les galetes base:

  • 55 g’aigua
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 140 g de farina
  • un pessic de sal

Altres:

  • formatge maonès vell
  • figues fresques (bordissot, coll de dama, de la senyora…)

Preparació:

Per preparar les galetes, tamisau la farina i la sal. Dins un bol, mesclau l’aigua i l’oli d’oliva. Afegiu-hi la farina tamisada amb la sal. Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar durant ½ hora.

Passat el temps de repòs, enceneu el forn a 170º.

Tallau un full de paper sulfuritzat de la mida d’una llauna. Esteneu-hi la pasta i feis-ne una capa fina amb l’aprimador. Tallau porcions rodones de pasta ajudant-vos d’un motllet. (deixau espai entre una i altra perquè llavors les aprimareu encara més i no s’han de tocar). Retirau els retalls sobrants. Posau un altre full de paper sulfuritzat damunt les galetes i premeu amb els dits damunt cada una a fi d’aprimar-les encara més, que quedin finíssimes. Traspassau les galetes a una llauna agafant el paper pels extrems.

Enfornau la llauna i coeu les galetes fins que siguin rosses (conservant el paper de damunt). Seran cuites en 10-15 minuts.

Mentrestant, amb la pasta que us ha sobrat, preparau una altra llaunada de galetes seguint el mateix procediment.

Per muntar les barquetes, posau una rodanxa de figa damunt cada galeta i damunt, un tros de formatge maonès.

Barqueta-de-figues-amb-formatge1