CercadorBarretes de sèsam

Barretes de sèsam 2

Hem fet cas del suggeriment de na Maria Antònia, una seguidora del bloc que va fer un comentari a l’entrada del tambor d’ametla, i hem provat de substituir-la per llavors de sèsam. Ens han sortit aquestes barretes. No us fan mosseguera? No us en menjaríeu una a mitjan  matí, amb un cafetó, per matar el cuquet?

Si voleu provar-ho, només puc dir que són encara més fàcils de fer que el tambor d’ametla. Gràcies pel teu suggeriment, Maria Antònia!

BARRETES DE SÈSAM

Dificultat:

Ingredients:

  • 200 de llavors de sèsam torrades
  • 200 g de sucre
  • oli de gira-sol (o de nous, per untar)

Preparació:

Untau la zona del marbre de la cuina on estendreu la preparació (ha de ser amb un oli de gust suau, no d’oliva, perquè no afecti el sabor final de les barretes).

Posau una paella al foc amb el sucre i coeu-lo fins que caramel·litzi. Afegiu-hi les llavors de sèsam i remenau-ho amb una cullera de fusta fins que estigui ben integrat. Abocau la mescla damunt el marbre, a la zona untada d’oli,  i aplanau-la amb una espàtula o similar fins que quedi una capa ben fineta. Marcau amb un ganivet rectangles damunt la placa, sense arribar a baix de tot. Deixau-ho refredar i acabau de tallar les barretes. Guardau-les fins un pot de vidre.

Barretes de sèsam 1