Cercador

Bavaresa de caqui

Bavaresa de caqui 2

Com que li havia comentat que m’agradaria preparar algun dolç a base de caquis, na Neus me’n va fer arribar una senalla la setmana passada. I divendres vaig fer aquestes postres. Una part de polpa de caqui ben madur, una part de nata, sucre i poca cosa més: aquests són els ingredients. I res de forn, ni cocció de cap tipus. Només cal deixar reposar el motlle a la gelera fins l’endemà (o almenys unes quantes hores).

El sabor és delicat i la textura, cremosa. Ja teniu una manera d’aprofitar els caquis madurs.

BAVARESA DE CAQUI

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 6 persones:

  • 300 g de polpa de caqui
  • 300 g de nata líquida
  • 100 g de llet
  • 150 g de sucre
  • el suc de ½ llimona
  • 5 fulls de gelatina

Preparació:

Triturau la polpa de caqui i afegiu-hi el suc de llimona. Remenau-ho bé.

Trossejau els fulls de gelatina amb unes tisores i posau-los en remull amb aigua durant 6-7 minuts perquè es reblaneixi. Escalfau la llet. Espremeu la gelatina amb les mans i dissoleu-la en la llet. Deixau-la refredar un poc.

Muntau la nata. Quan ja tengui consistència afegiu-hi el sucre per tandes.

Abocau la llet a través d’un colador fi dins el recipient on hi ha la polpa de caqui i remenau. Quan la preparació sigui ben freda, incorporau-hi la nata muntada i remenau amb una espàtula o cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix perquè no perdi volum.

Abocau la mescla dins un motlle, allisau la superfície i deixau reposar la bavaresa dins la gelera fins l’endemà (o almenys durant 4-5 hores).

Per desemmotllar-la, posau el motlle uns segons (alerta, només uns segons!) dins un recipient amb aigua tèbia. Remenau un poc el motlle i girau-lo amb suavitat.

Bavaresa de caqui 1