Cercador

Braç d’espinacs amb salmó

Vaig tastar aquest plat per primera vegada un dia que fèiem una celebració a la feina. El va dur una companya de Sant Llorenç des Cardassar, que l’havia fet sa mare, na Bàrbara Galmés. El vaig trobar tan vistós i tan bo que de seguida vaig demanar la recepta. I aquí la teniu. Sembla ser que és una adaptació d’una recepta de Thermomix.

Braç d'espinacs amb salmó

BRAÇ D’ESPINACS AMB SALMÓ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • 1 tassó de llet
  • 75 g de mantega
  • 4 ous
  • 175 g de farina fluixa (normal)
  • 2 bosses d’espinacs frescs
  • 2 paquets de salmó fumat
  • 1 paquet de formatge Philadelphia
  • sal

Preparació:

Primer de tot, preparau la pasta: posau la llet i la mantega dins un perol amb un poc de sal i escalfau la preparació fins que quasi bulli. En aquest moment, incorporau la farina de cop i remenau contínuament mentres cou la pasta, fins que es desferri de les parets del perol.

Retirau la pasta del foc i deixau-la refredar. Separau els blancs dels vermells. Afegiu els vermells a la pasta (quan hagi refredat, no abans!) i triturau el conjunt.

Bulliu els espinacs en aigua salada. Colau-los i espremeu-los bé de manera que amollin tota l’aigua. Afegiu-los a la pasta i triturau el conjunt amb la batedora elèctrica. Pujau ara els blancs d’ou i incorporau-los a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, ajudant-vos d’una cullera de fusta.

Agafau una llauna de forn i folrau-la amb paper sulfuritzat. Abocau-hi la pasta i allisau-la amb una espàtula. Enceneu el forn a 180º i coeu-la fins que, punxant-la amb un escuradents, en surti eixut. Treis la planxa de pasta de la llauna en calent, amb molta cura, sense desprendre’n el paper.

Per muntar el pastís untau la planxa de pasta (en calent) amb el formatge Philadelphia. Col·locau-hi per damunt el salmó i enrotllau-la. Així com l’anau enrotllant, despreneu-ne el paper sulfuritzat. Guardau el braç a la gelera embolicat amb un pedaç o amb paper film almenys dues hores i serviu-lo tallat en rodanxes.