Cercador

Calamars farcits de carn

Calamars farcits 2

Feia temps que tenia ganes de fer calamars farcits i ha arribat el moment. Veureu que la salsa té un color carabassenc. És perquè vaig triturar-la perquè fos més fina i va canviar de color de manera significativa. Teniu l’opció de deixar-la tal com queda sense capolar-la (quasi millor, crec); de passar-la pel colador xinès, o de triturar-la. Això va a gusts. També podeu variar la guarnició i substituir-la per patates fregides o per patató bullit. Tot són opcions.

Un altre dia els farem farcits de marisc, o de peix. Ja veurem… Hi ha diferents possibilitats de farciment.

CALAMARS FARCITS DE CARN

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones :

 • 4 calamars mitjans (de ració)
 • 225 g de carn picada de porc
 • 1 ou
 • 2 cebes mitjanes
 • unes branquetes de julivert
 • 2 tomàtigues de ramellet
 • sal
 • oli d’oliva
 • pebe bo
 • 50 g de brandi
 • 4 tassetes (de les de cafè) d’arròs

Preparació:

Netejau els calamars, reservau-ne les aletes i els tentacles i deixau-los degotar dins un colador. Mentrestant, preparau el farciment: pelau una de les cebes i picau-la ben fina.

Picau les aletes i els tentacles.

Posau una paella al foc amb 3 cullerades d’oli d’oliva. En ser calent, abocau-hi la carn picada, les aletes i els tentacles dels calamars, i la ceba. Salpebrau el conjunt i sofregiu-lo a foc mitjà fins que la ceba sigui transparent. Abocau la mescla dins un colador perquè degoti tot el líquid del sofregit.

Pelau l’altra ceba i tallucau-la. Netejau i picau el julivert. Ratllau les tomàtigues i eliminau-ne les llavors.

Quan el farciment hagi refredat, mesclau-lo amb un ou batut com per fer truita i afegiu-hi el julivert picat. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís. Farciu els calamars amb aquesta preparació ajudant-vos d’una cullera de postres. No els ompliu en excés, perquè podrien rebentar en fregir-los. Tancau-los amb un escuradents perquè no vessi el farciment.

Posau una paella al foc amb un poc d’oli sofregiu els calamars fins que prenguin color. Posau-los a degotar damunt paper absorbent.

Posau una olla al foc amb ¾ de litre d’aigua.

Colau l’oli de fregir els calamars i abocau-lo dins una greixonera (si n’hi ha molt, no l’hi poseu tot, basta l’equivalent a 3 cullerades). Posau-la al foc. En ser calent l’oli, abocau-hi la ceba picada. Salpebrau-la i sofregiu-la fins que sigui transparent, al mínim. Incorporau-hi després la tomàtiga i apujau el foc. Coeu-la fins que sigui ben brillant i s’hagi evaporat una bona part del líquid. Incorporau-hi ara el brandi, l’aigua bullent i els calamars.

Coeu els calamars amb la salsa a poc foc durant 30-40 minuts, o fins que s’hagi evaporat part del líquid i la salsa s’hagi confitat. Si voleu, podeu passar-la pel colador xinès (si us agrada més fina). Nosaltres ho hem fet, però no és necessari.

Mentrestant, bulliu l’arròs i colau-lo.

Serviu un calamar per persona, amb un poc de salsa i una tasseta d’arròs bullit d’acompanyament.

Calamars farcits 1