Cercador

Carlota de cítrics

Carlota de cítrics 2

Tenim al jardí una llimonera i dos tarongers, amb un bon esplet. Els que ens coneixeu sabeu que som ben llépols, per això vàrem voler provar de fer unes postres refrescants que combinassin ambdós cítrics. Tot i que a la fotografia no es veu gaire, el pastís té una capa de crema de llimona i una de crema de taronja. És una mica laboriós, això sí, i si voleu provar-ho, millor que prepareu el plat el dia abans, o el dematí si l’heu de consumir el vespre.

CARLOTA DE CÍTRICS

Dificultat: [rating=4]


Ingredients per a 8-10 persones:

  • 250 g de suc de taronja natural
  • la pell d’una taronja ratllada
  • 100 g de suc de llimona natural
  • la pell d’una llimona ratllada
  • 100 g de sucre
  • 500 g de nata líquida per muntar
  • 1 sobre de gelatina de taronja Royal
  • 1 sobre de gelatina de llimona Royal
  • 30 bizcochos de soletilla

Preparació:

Folrau la base d’un motlle rodó desmuntable amb bizcochos de soletilla. Per aconseguir-ho, tallau un dels extrems de cada un en forma de punta. D’aquesta manera, us quedaran amb forma de fulla allargada i s’ajustaran a la mida del motlle (cal prendre-se-la amb paciència, aquesta tasca).

Ara, folrau també les parets del motlle. Haureu de tallar les puntes arrodonides d’un dels caps perquè es sostenguin damunt els de la base i formin una corona de puntes uniforme.

En una cassola, escalfau el suc de taronja i en bullir, abocau-hi el contingut del sobre de gelatina de taronja. Remenau bé amb una batedora manual de barnilles fins que s’hagi dissolt completament. Passau el suc a través d’un colador fi per asegurar-vos que no hi quedi cap grumoll. Deixau refredar el líquid a temperatura ambient.
Feis el mateix amb el suc de llimona i la gelatina de llimona.
Muntau la nata. Quan ja tengui una certa consistència, incorporau-hi el sucre de mica en mica. Quan ja sigui ben ferma, posau-ne la meitat dins un altre recipient i guardau-los tots dos a la gelera.
Comprovau que el suc de taronja i el de llimona hagin refredat un poc. Afegiu la pell de taronja al suc amb gelatina de taronja i la pell de llimona, al de llimona.
Quan el suc de llimona sigui tebi, incorporau-lo amb molta cura a la nata d’un dels recipients, amb moviments suaus de dalt a baix, ajudant-vos d’una espàtula o d’una cullera de fusta. Quan la crema sigui ben homogènia, abocau-la dins el motlle i allisau bé la superfície.
Guardau el motlle 10 minuts dins el congelador.
Mentrestant, feis el mateix amb el suc de taronja i la nata de l’altre recipient.
Treis el motlle del congelador i comprovau que la superfície de la crema de llimona ja ha pres més consistència. Si és així, abocau-hi la crema de taronja per damunt i allisau-la amb l’espàtula. No la hi aboqueu fins que comproveu amb el dit que s’ha endurit una mica la superfície.
Deixau la carlota dins la gelera fins l’endemà (almenys s’hi ha d’estar cinc hores perquè la crema es prengui).
Decorau-la al vostre gust. Queda molt bé amb una cinta fermada al voltant i amb trossos de taronja confitada, tal i com es veu a la foto.

Carlota de cítrics 1