Cercador

Rellom amb salsa de Pedro Ximénez

Rellom amb salsa de Pedro Ximénez-1

Aquest és un plat apte per a principiants i amb un resultat excel·lent si seguiu bé les instruccions i no us passau en el punt de cocció. Haureu d’estar una estona pendents de la ceba, això sí, perquè si voleu que quedi melosa, l’heu de coure a poc foc durant una bona estona. Pel que fa a les instruccions de preparació, ja veureu que són senzillíssimes.

RELLOM AMB SALSA DE PEDRO XIMÉNEZ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 relloms petits de porc
  • 4 cebes mitjanes
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre bo
  • 120 ml de vi Pedro Ximénez

Preparació:

Pelau les cebes i tallau-les a la juliana fina. Posau una paella gran al foc (suficient per encabir els dos relloms sencers, que llavors hauran d’acabar de coure’s amb la salsa) amb 2 cullerades d’oli. Abocau-hi la ceba, salpebrau-la i coeu-la a foc molt baix i tapada durant 40-50 minuts, remenant de tant en tant.

Salpebrau els relloms.

Posau una altra paella gran al foc amb un raig d’oli (poc) i marcau-hi els relloms a foc molt fort. Han de quedar ben daurats per totes bandes. Treis-los de la paella i abaixau el foc al mínim. Abocau-hi el vi (compte que si la paella és molt calenta pot esquitxar!!). Remenau i gratau bé el fons amb una espàtula o cullera de fusta. Deixau reduir el vi durant 2 minuts. Abocau el contingut de la paella dins la de la ceba. Mesclau bé les dues preparacions. Col·locau els dos relloms i el suc que han amollat dins la salsa i feis-los coure durant 20-25 minuts (girau-los a meitat de cocció).

Nota:

Podeu acompanyar-lo amb puré de patata.

Rellom amb salsa de Pedro Ximénez-3