Cercador

Carxofes farcides de gambes

Carxofes farcides 2

Ja ho he dit moltes vegades: som una entusiasta de les carxofes. Però mai no havia provat de fer-ne de farcides. I tot té una primera vegada, no és ver? Dissabte em vaig estrenar amb aquest plat. No sabia si fer-les farcides de carn, de peix o de marisc. I vaig triar les gambes. Aquí teniu el resultat. No són excessivament calòriques, ja ho veureu. I fan un entrant atractiu, sempre que us agradi aquesta verdura. L’altre dia em comentava un bon amic que les albergínies i les carxofes no agraden precisament a tothom. I és cert. No és el meu cas, perquè m’agraden de tota manera.

CARXOFES FARCIDES DE GAMBES

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones :

  • 8 carxofes mitjanes
  • 100 g de llet
  • 400 g de gambes (poden ser congelades)
  • 2 porros (la part blanca i una mica de la verda més tendra)
  • 4 cullerades de farina
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • sal
  • pebre bo
  • galeta picada per empolvorar-les

Preparació:

Posau una olla al foc amb 2 litres d’aigua i dues cullerades de farina.

Eliminau les fulles més exteriors de les carxofes i tallau-ne la part de les puntes. En bullir l’aigua, tirau-hi les carxofes i feis-les bullir durant 8-10 minuts (depèn de la mida: si són més grans, 10 minuts; si són més petites, 8 minuts).

Treis-les del foc i posau-les a degotar dins un colador de cap per avall perquè amollin l’excés d’aigua. Deixau-les refredar una estona.

Mentrestant, pelau les gambes i reservau les pells i els caps. Guardau 8 gambes senceres per a la decoració i tallau les altres a trossos regulars.

Netejau els porros i tallucau-los.

Posau una paella al foc amb 4 cullerades d’oli d’oliva. Abocau-hi els caps i les pells i sofregiu-los fins que siguin ben vermells. Abocau el contingut de la paella dins un colador perquè hi degoti l’oli i espremeu els caps i les pells.

Posau al foc aquest oli colat dins la mateixa paella que heu fet servir abans. En ser calent, abocau-hi els porros, salpebrau-los i sofregiu-los fins que siguin tendres a poc foc. Incorporau-hi les gambes i coeu-les dos minuts amb el porro. Abocau-hi ara dues cullerades de farina i remenau fins que s’hagin integrat bé al sofregit. Afegiu-hi la llet i remenau el conjunt fins que es desferri de les parets de la paella. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís. Retirau la paella del foc.

Enceneu el gratinador del forn.

Buidau l’interior de les carxofes amb una cullereta. Posau un poc de sal en el fons de cada una. Distribuïu el farciment dins les carxofes (es pot amuntegar un poc). Col·locau una gamba damunt cada carxofa i empolvorau la superfície amb galeta picada. Posau les carxofes dins una rostidora i gratinau-les fins que la galeta picada es dauri. Serviu-les tot d’una.

Carxofes farcides 1