Cercador

Ceba caramel·litzada en conserva

Conserva-de-ceba-2

Ara que hi ha bones cebes i estan molt bé de preu és el moment, si us agrada, de preparar aquesta conserva. La ceba caramel·litzada combina de meravella amb la carn, amb el peix, amb el foie…

Nosaltres hi hem posat un poc de vinagre, però si us agrada més, el podeu substituir per vi de Porto o similars. Teniu en compte, si us animau a fer-ne, que la ceba torna no res. Vull dir que n’heu de preparar una bona quantitat si en voleu uns quants pots.

CEBA CARAMEL·LITZADA EN CONSERVA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • 1 kg de cebes
  • 100 g d’oli d’oliva
  • sal
  • 80 g de sucre moreno (o blanc)
  • 80 g de vinagre de vi

Preparació:

Pelau les cebes i tallau-les a la juliana. Escalfau l’oli i abocau-hi la ceba. Remenau-la bé, abaixau el foc i coeu-la al mínim durant 30-40 minuts o fins que s’hagi reblanit. Abocau-hi el vinagre i el sucre i apujau el foc. Acabau de coure-la, remenant contínuament, fins que es caramel·litzi (alerta, que al final de la cocció es crema molt fàcilment; no convé perdre-la de vista)

Quan tengui un coloret com el de la fotografia (o més fosc si us agrada més cremadeta), retirau la ceba del foc, abocau-la dins pots de vidre esterilitzats; tapau-los; col·locau-los dins una olla gran; cobriu-los d’aigua calenta i feis-los bullir durant 15 minuts.

Treis els pots de l’aigua; deixau-los refredar; etiquetau-los i guardau-los en un lloc fosc.

Nota:

Teniu en compte que la ceba minva molt durant la cocció. Per posar-vos un exemple: nosaltres hem duplicat les proporcions que especificam aquí i amb dos quilos de cebes només n’han sortit dos pots mitjans.

Si en voleu preparar uns quants pots més necessitareu una paella molt gran.

Aquesta ceba és ideal per acompanyar carn o peix i combina molt bé amb el foie.

Conserva-de-ceba-3