Cercador

Ciurons trempats

Ciurons trempats
Diuen els nutricionistes que convé menjar llegum dos pics per setmana. Hauríem de fer cas d’aquest consell. Us agraden els ciurons? A nosaltres ens encanten. Però ara que ve la calor, més que els ciurons cuinats, massa contundents per a aquest moment de l’any, ens ve de gust un plat lleuger, ràpid i fresquet: els ciurons trempats. La versió que us suggerim aquí ens agrada particularment.  Que vagi de gust!

CIURONS TREMPATS

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de ciurons secs
  • 4 tomàtigues petites madures
  • 4 ous bullits
  • 1 all
  • 8 branquetes de julivert
  • oli d’oliva verge al gust

Preparació:

Posau en remull els ciurons la nit abans (hi ha d’haver aigua a bastament, perquè els ciurons n’absorbiran molta durant la nit).

L’endemà, posau-los dins un colador i netejau-los amb aigua. Tornau a omplir el recipient on els teníeu d’aigua i afegiu-hi una culleradeta de bicarbonat. Remenau l’aigua amb les mans i abocau-hi els ciurons.

Posau una olla gran al foc amb aigua abundant. En bullir, tornau a colar els ciurons, passau-los per aigua de l’aixeta i abocau-los dina l’olla. Quan l’aigua torni a alçar el bull, veureu que escuma. Decantau aquesta escuma i abaixau el foc al mínim, però assegurau-vos que l’aigua no perdi el bull en cap moment. Els ciurons han de coure aproximadament una hora i mitja. En ser tendres, colau-los i reservau-los.

Mentrestant, bulliu els ous i torrau les tomàtigues. Pelau els ous i trossejau-los finets. Pelau les tomàtigues, treis-ne la part central i tallucau-les.

Netejau el julivert i picau-lo ben fi. Pelau l’all, tallau-lo per la meitat longitudinalment i treis-ne la part verda central. Picau-lo dins el morter. Afegiu-hi el julivert picat i feis el picadís. Incorporau-hi ara oli verge.

Serviu els ciurons amb la tomàtiga torrada per damunt. Llavors, l’ou bullit picat i una cullerada de picadís a sobre. Cada comensal s’hi posarà sal al seu gust.