Cercador

Coca d’albercoc “dit i fet” de n’Angelina

Coca d'albercoc fàcil 1

L’altre dia ens varen tornar a regalar albercocs de Son Vell, dolços, sucosos… boníssims. Gràcies, germanetes! Una de les nostres debilitats és la coca d’albercoc i la que feim habitualment és la “tovada” amb patata, que per a nosaltres és la millor sense dubte. La trobareu aquí. Però no tothom té per mà fer pastes fermentades d’aquest tipus ni el temps per esperar els dos “tous”. De manera que fa temps que cercàvem una fórmula simplificada que donàs un resultat similar.

Ahir vespre, mentre intentava cercar una fórmula que em convencés (ja havia fet un experiment el cap de setmana que havia acabat en fracàs), una amiga -n’Angelina- me’n va facilitar una. D’això se’n diu tenir el do de l’oportunitat,vaig pensar. Immediatament vaig posar fil a l’agulla. Avui dematí n’hem berenat a l’escola i he vist que agradava. Un cop “aprovada” pels companys, ja ho he tengut clar. Tot d’una que he arribat de fer feina m’he posat a fer-ne una altra. Aquesta que veis aquí.

COCA D’ALBERCOC “DIT I FET” DE N’ANGELINA

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 10 persones:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 125 g de preparat per fer puré de patata
  • 150 g de farina de força
  • 1 paquet de llevat artificial (Canario o Royal)
  • 60 g d’oli d’oliva
  • 60 g de saïm pomat (i un poc més per untar el motlle)
  • 70 g de suc de taronja
  • ½ quilo d’albercocs
  • sucre en pols per ensalgar la coca

Preparació:

Netejau els albercocs, xapau-los per la meitat i treis-ne els pinyols (nosaltres els hem tallat a quarts perquè eren molt grossos i teníem por que s’enfonsassin durant la cocció degut al pes).

Enceneu el forn a 200º.

Untau una rostidora amb saïm.

Separau els blancs dels vermells. Bateu els vermells amb el sucre amb la batedora elèctrica de barnilles fins que blanquegin. Incorporau-hi el suc de taronja i el preparat per fer puré. Remenau bé fins que estigui ben integrat. Afegiu-hi ara l’oli, el saïm i la farina. Mesclau-ho bé.

Pujau els blancs i, quan siguin ben ferms, incorporau-los a la massa amb el llevat artificial ajudant-vos d’una espàtula o cullera de fusta. Abocau la preparació dins la rostidora i igualau la superfície amb una espàtula.

Enfornau la coca i abaixau tot d’una la temperatura a 180º. Al cap de 10 minuts (els càlculs estan fets amb el nostre forn i això pot variar un poc), treis la rostidora del forn i, ràpidament, componeu els albercocs damunt. Tornau-la a enfornar immediatament i acabau de coure-la. Necessitarà uns 30 minuts més. Comprovau que és cuita punxant el centre amb un escuradents, que n’ha de sortir eixut.

Treis la coca del forn, deixau-la refredar i ensucrau-la generosament.

Coca d'albercoc fàcil 2