Cercador

Coca d’albercocs ràpida i fàcil

Pastís d'albercocs

D’aquesta coca en dèiem per ca nostra “la coca de la droga”. No és que entre els ingredients hi hagi alguna substància estupefaent. Ni que la gent que en menja es quedi “col·locada”. És que, quan en feim, vola. No et pots aturar de menjar-ne. És tan humida, lleugera, flonja… tan mengívola, que resulta addictiva.

És una coca que l’heu de treure a taula dins el mateix recipient on l’heu cuita. No es pot desemmotllar. Els albercocs queden enfonsats i és massa fràgil per girar-la. La solem fer dins una rostidora de pyrex, que ha de ser ben gran, perquè la coca s’estufa molt en coure i si no, vessaria. Si seguiu bé les instruccions i us agraden els dolços amb albercoc, estic per dir que no la fareu una sola vegada.

COCA D’ALBERCOCS RÀPIDA I FÀCIL

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 115 g de farina i un poc més per empolvorar el motlle
  • 200 g de sucre
  • 170 g de llet a temperatura ambient
  • 40 g d’oli d’oliva
  • 5 ous
  • 1 paquet de llevat artificial (Royal o Canario)
  • mantega per untar el motlle
  • 350 g d’albercocs en almívar (pes net, sense l’almívar)

Preparació:

Untau un motlle ben gran i de parets no gaire altres amb mantega i empolvorau-lo amb farina. Guardau-lo a la gelera. Enceneu el forn a 180º.

Un cop colats i pesats els albercocs, dividiu cada meitat en dues parts.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs. En estar més de mig pujats, afegiu-hi la meitat del sucre i seguiu batent-los fins que siguin ben ferms. Bateu els vermells dins un bol molt gran amb la resta de sucre fins que blanquegin. Afegiu-hi després la llet i l’oli i mesclau-ho bé. Incorporau-hi ara els blancs pujats remenant amb una cullera de fusta amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Mesclau la farina amb el llevat artificial i incorporau-la a la preparació anterior a través d’un colador fi, en forma de pluja. Remenau just el necessari perquè la farina s’integri bé. Abocau la preparació dins el motlle. Distribuïu-hi els trossos d’albercoc de manera que quedin repartits uniformement i enfornau-lo. Immediatament després d’haver-lo ficat al forn, abaixau la temperatura a 170º. Coeu el pastís durant aproximadament 50 minuts. En qualsevol cas, no obriu el forn per comprovar que és cuit abans de la mitja hora d’haver-lo enfornat.

Nota:

Aquesta coca es menja amb forqueta de postres. No es pot desemmotllar. Queda molt flonja i humida.