Cercador

Coca de ceba amb sobrassada

Coca de ceba amb sobrassada 1

Amb un parell de cebes, un poc de sobrassada i quatre coses més es pot fer aquesta coca. La pasta ve a ser la mateixa que la de la nostra coca de trempó ràpida i fàcil, però aquesta vegada hem volgut fer-la amb farina integral.

Com a entrant o per berenar l’horabaixa, amb un tassonet de vi de la terra, no us decebrà. I si no us agrada la sobrassada o voleu una versió vegetariana, substituïu-la per panses i pinyons. A vegades també la feim així, a ca nostra.

Veureu que, contràriament al que solem fer, la quantitat de farina és aproximada. Procuram evitar això, sobretot pensant en la gent a qui no li serveix allò de “i la farina que prengui”, tan habitual a les receptes. En aquest cas tenim una justificació per no precisar la quantitat de farina. La trobareu a la recepta…

COCA DE CEBA AMB SOBRASSADA

Dificultat: [rating=2]

 

Ingredients per a una coca grossa:

De la pasta:

  • 100 g d’oli d’oliva i un poc més per untar la llauna
  • 130 g de cervesa
  • 350 g de farina integral (aprox.)

Del farciment:

  • 5 cebes grosses
  • sal
  • pebre bo
  • sobrassada
  • oli d’oliva verge

Preparació:

Pelau les cebes i tallau les cebes a la juliana. Posau-les dins una pella sense res més i coeu-les al mínim i tapades, fins que s’hagin reblanit (entre 20 i 30 minuts). Abocau-les dins un altre recipient i deixau-les refredar una mica. En haver refredat, trempau la ceba amb sal, pebre bo i oli.

Dins un recipient fondo, mesclau la cervesa amb l’oli. Anau incorporant-hi la farina fins que vegeu que la pasta es desferra de les mans i és manejable. La quantitat que s’indica a la relació d’ingredients és aproximada, ja que hi ha diferència entre les diferents farines integrals que trobareu als comerços: algunes absorbeixen més líquid que altres. Per això és difícil precisar la quantitat.

Untau una llauna amb oli i esteneu-hi la pasta, que ha de quedar una capa primeta, de mig dit de gruix.

Enceneu el forn a 230º.

Feis bolletes de sobrassada (n’hi podeu posar més o menys, segons el vostre gust).

Tastau la ceba per comprovar el punt de sal i posau-la damunt la pasta. Distribuïu les bolletes de sobrassada per damunt. Enfornau la coca quan el forn hagi arribat a la temperatura indicada i no abans. Al cap de deu minuts, abaixau la temperatura a 200 i acabau de coure-la. Necessitarà devers 30 minuts en total per ser cuita. De tota manera, vigilau el forn a partir dels 20 minuts d’haver-la enfornat, perquè cada forn és un món.

Nota:

La coca de la fotografia no es correspon amb les proporcions que donam aquí. L’hem feta més petita, amb les quantitats proporcionals.

Coca de ceba amb sobrassada 2