Cercador

Coca de taronja

Hola amics! Avui us presentam la primera recepta d’aquest nou format! Aprofitant l’excedent de taronges que tenim per casa, ma mare ha decidit treure’n profit… I tant que n’ha tret, i si no, en provar-la ja ho direu!

Coca de taronja 2

Que aprofiti!

COCA DE TARONJA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 1 taronja grossa amb la pell
  • 250 g de sucre
  • 250 g de farina i un poc més per empolvorar el motlle
  • 1 tassó de nata líquida
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat ràpid (Royal o Canario)
  • 100 g de mantega pomada i un poc més per untar el motlle

Preparació:

Untau un motlle amb mantega i empolvorau-lo amb farina. Capgirau-lo i, amb copets suaus, eliminau-ne la farina sobrera. Guardau-lo dins la gelera.

Pelau la taronja i conservau-ne la pell. Eliminau-ne les parts blanques i els pinyols, si n’hi ha. Triturau ara la taronja ben pelada i també la pell.

Enceneu el forn a 170º.

Bateu la mantega pomada amb 200 g de sucre amb la batedora manual de barnilles. Afegiu-hi els vermells d’ou, la nata i la taronja triturada.

Mesclau la farina amb el llevat ràpid i incorporau-los a la mescla a través d’un colador fi.

Bateu els blancs d’ou. Quan ja tenguin una certa consistència, incorporau-hi, en dues vegades, els 50 g de sucre que queden i continuau batent-los fins que siguin ben ferms. Afegiu-los a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, que permetin l’entrada d’aire. Quan vegeu que la pasta és ben homogènia, abocau-la dins el motlle.

Enfornau el pastís i coeu-lo durant 40-45 minuts. Comprovau que és cuit punxant el centre amb un escuradents. N’ha de sortir eixut.

Nota:

Podeu decorar-lo, un cop desemmotllat i fred, amb glaça de taronja. La glaça es fa mesclant 120 g de sucre en pols amb 2 cullerades de suc de taronja natural. Simplement heu de mesclar ambdós ingredients amb la batedora manual de barnilles i, quan vegeu que la preparació és homogènia, distribuïu-la per la superfície del pastís ajudant-vos d’una espàtula.

Si us agrada la xocolata, podeu fondre’n unes quantes rajoles amb una cullerada de nata i, amb la màniga pastissera, decorar la superfície del pastís. Nosaltres hi hem posat la glaça de taronja i, damunt, la xocolata.

Coca de taronja 1