Cercador

Coca Son Vida

Coca Son Vida 2
Amb aquest nom la titula ma mare en una de les seves plaguetes de cuina. És una coca amb un sabor original i apta per a persones que no toleren el gluten, perquè no duu farina.

Fa moltíssim de temps que no la fèiem i l’hem recuperada gràcies a na Bàrbara Riera Estelrich, una al·lota de Petra amb qui vaig treballar ja fa un grapat d’anys. Havíem perdut el contacte i fa poc es va posar en contacte amb nosaltres a través del blog. Ens deia que recordava una coca d’ametlla amb pell de taronja que jo havia duit un dia a l’escola quan fèiem feina plegades. D’això fa més de vint anys… Us podeu imaginar la il·lusió que em va fer retrobar-la i que se’n recordàs d’això? Ella estava interessada en la recepta, així que… Especialment per a tu, Bàrbara.

COCA SON VIDA

Ingredients per a 6-8 persones:

Dificultat: [rating=3]

  • 4 ous
  • 170 g de sucre
  • 100 g d’ametles crues mòltes
  • la pell ratllada de 2 taronges
  • el suc de les 2 taronges (o un poc menys, segons el suc que tenguin)
  • un pessic de sal
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Untau un motlle petit (de 18-20 cm de diàmetre) amb mantega.

Rentau les taronges i ratllau-ne la pell.

Enceneu el forn a 170º.

Separau els blancs dels vermells. Bateu els vermells amb el sucre, fent servir la batedora elèctrica de barnilles, fins que dupliquin el volum inicial. Afegiu-hi ara l’ametla mòlta.

Pujau els blancs amb un pessic de sal fins que siguin molt ferms. Incorporau-los a la mescla anterior ajudant-vos d’una espàtula o cullera de fusta, amb moviements suaus de dalt a baix perquè la preparació no perdi volum.

Abocau la mescla dins el motlle. Allisau la superfície amb l’espàtula i enfornau la coca. Serà cuita en uns 40 minuts (però vigilau-la, perquè cada forn és un món). Comprovau-ho punxant el centre amb un escuradents, que n’ha de sortir eixut.

Deixau-la refredar 10-15 minuts i desemmotllau-la.

En ser tèbia (o freda), banyau-la amb el suc de les taronges, de mica en mica perquè el vagi absorbint poc a poc. Potser us sobrarà suc de taronja, depèn de si les taronges són sucoses.

Nota:

Surt una coca petitona. Quan és dins el forn puja molt, però un cop cuita, en refredar, baixa molt i fa una “arruga”. Queda baixeta, com veis a la fotografia. Això és normal. Pensau que no duu llevat artificial.

Coca Son Vida 3