Cercador

Coliflor amb ous

Colflori amb ou
Aquí teniu una manera senzilla de cuinar la coliflor. En arribar la primavera, ma mare feia aquest plat, i també la coliflor ofegada, per aprofitar aquesta hortalissa tan interessant. Amb pocs ingredients i poc temps.

A ca nostra ens agrada que les verdures i hortalisses cuinades quedin cuites en el seu punt, al dente; trobar-ne els trossos sencers dins el plat, i no una mescla mig eslafada que no saps què menges. I som partidaris, en fregir, de posar-hi només l’oli just i necessari, per dues raons: contribuir a què els plats siguin més digestius i evitar sobrecarregar-los de calories innecessàries. En el cas d’aquest plat, si voleu cuinar-lo com ho feim a casa, la quantitat d’oli que hi posam son 4 cullerades. L’inconvenient de fer-ho així és només un, creim: que heu de coure la coliflor durant més temps perquè es faci bé i prengui color uniformement, i molt de temps amb la paella tapada. Pensam que val la pena…

COLIFLOR AMB OUS

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 coliflor mitjana
  • 4 grells
  • 6 ous
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • sal
  • pebre bo

Preparació:

Primer de tot, eliminau les fulles verdes de la coliflor i tallau-la en brotets. Posau els brotets dins un colador i netejau-los bé. Deixau-los degotar una estona.

Eliminau la capa exterior dels grells i la part més verda de l’extrem, però conservau-ne la part verda que és tendra. Passau-los per aigua i tallau-los en rodanxes finetes.

Posau l’oli dins una paella i posau-la al foc. En ser calent l’oli, tirau-hi els brotets de coliflor. Salpebrau-los i fregiu-los a foc mitjà-baix, remenant per facilitar que es coguin uniformement. Quan vegeu que punxant un brot amb un escuradents el travessa sense dificultat, incorporau-hi els grells i coeu el conjunt cinc minuts més a foc mitjà.

Mentrestant, trencau els ous i bateu-los com per fer truita. Afegiu-hi un poc de sal. Abocau-los ara dins la paella i remenau fins que l’ou s’hagi pres. Apagau el foc i serviu el plat immediatament.