Cercador

Confit d’ànnera amb chutney de prunes de frare

Confit d'ànnera amb chutney de prunes

Aquest és un plat que ens entusiasma. Un dels preferits de na Neus i en Pere. Dissabte en vaig fer per a ells i, és clar, vàrem aprofitar l’ocasió per fotografiar-lo i aquí us presentam la recepta, que, ja us ho dic, no té res de particular, perquè el confit ja ve cuit, com segurament sabeu. Però sí que cal anar amb molt d’esment a l’hora de gratinar-lo, perquè és imprescindible que la pell quedi ben dauradeta i cruixent.

Se’ns va acudir que podíem aprofitar les prunes que teníem a casa per fer un chutney i servir-lo amb el confit. I la combinació ens va satisfer.

Per cert, me n’oblidava: el confit podeu trobar-lo envasat al buit en peces individuals (a xarcuteries especialitzades) i també en pots. Nosaltres n’hem trobat a Alcampo, de la casa Auchan, en pots de quatre unitats i és prou bo (i surt més econòmic).

CONFIT D’ÀNNERA AMB CHUTNEY DE PRUNES DE FRARE

Dificultat: [rating=2]

Ingredients a 4 persones:

  • 4 confits d’ànnera
  • 4 patates mitjanes
  • 350 g de prunes de frare (pes net, sense pell ni pinyols)
  • 70 g de ceba picada
  • 110 g de sucre
  • 20 g d’aigua
  • 25 g de vinagre de vi
  • un raig de salsa Perrins (opcional)

Preparació:

Per preparar el chutney posau la pruna, la ceba, el sucre, l’aigua, el vinagre i la salsa Perrins dins una greixonereta i feis coure el conjunt fins que adquireixi una textura com de confitura (entre una hora i una hora i mitja).

Mentre preparau el chutney bulliu les patates amb la pell, que no siguin excessivament cuites. Pelau-les, tallau-les a rodanxes no gaire primes (va millor quan ja han refredat). Posau una paella antiadherent o una planxa al foc. En ser calenta, abocau-hi una mica d’oli i torrau-hi les rodanxes de patata per ambdues cares.

Eliminau el greix dels confits i col·locau-los dins una rostidora sense res.

Enceneu el forn a 240º. En ser calent, enfornau la rostidora i escalfau els confits durant 10 minuts. Passat aquest temps gratinau-los durant 6-8 minuts. És molt difícil concretar el temps; convé no moure’s de devora el forn i no perdre de vista els confits per treure’ls just en el moment que la pell és ben cruixent, però no cremada. Amb el nostre forn, amb el gratinador a mínima potència (té tres posicions), ho hem aconseguit en 8 minuts.

Serviu els confits immediatament, si pot ser dins un plat calent, acompanyats de les patates i el chutney de prunes.

Nota:

El chutney que us queda podeu guardar-lo dins un pot de vidre a la gelera. Combina molt bé amb formatges forts tipus roquefort, damunt una torrada.