Cercador

Confitura d’albercoc

Confitura d'albercocs
Matí de diumenge: cafè amb llet, un poc de pa torrat amb confitura, una mirada a la premsa del dia… Badar un poc, fer una volta pel mercat de Santa Maria…

Fa dos diumenges vaig trobar al mercat un jove de Campanet que només venia albercocs. Sempre em fan més comprera les parades on tenen pocs productes. Me’n va donar un a tastar i era meleta. Els primers de la temporada, em va dir. I n’hi vaig comprar un parell de quilos per fer confitura.

A mi la confitura m’agrada que no sigui gaire cuita. Si és massa dolça i es menja el gust de la fruita, tampoc. Per això només hi pos la proporció de sucre que diuen que és imprescindible per conservar-la bé durant un any o més: 600 g per quilo de fruita neta i sense pinyol.

CONFITURA D’ALBERCOC

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • 2 quilos d’albercocs madurs
  • 1200 g de sucre

Preparació:

Netejau els albercocs i deixau-los degotar un poc. Xapau-los per la meitat, treis-ne els pinyols i les parts que estiguin un poc tocades o que tenguin taques i posau-los dins una greixonera. Tapau-los amb el sucre i deixau-los reposar tota la nit.

L’endemà, posau la greixonera al foc. En començar a bullir, abaixau el foc quasi al mínim. Feis bullir el conjunt durant 45 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Passats els 45 minuts, apagau el foc i deixau refredar la greixonera completament.

El dia següent (o al cap de 6 hores com a mínim), esterilitzau els pots de vidre i les tapadores dels pots (han de bullir durant 10 minuts completament coberts d’aigua). Posau-los de cap per avall damunt un pedaç blanc netíssim i deixau-los així.

Tornau a posar al foc la greixonera i feis coure la confitura durant 45 minuts més, remenant constantment perquè no s’aferri. No us mogueu de devora, perquè si s’aferra la confitura al fons, l’haureu esguerrada ( i tendreu prou feina de netejar la greixonera). Passat el temps d’aquesta segona cocció, apagau el foc. Assegurau-vos que els pots són ben eixuts i ompliu-los en calent (no fins a dalt de tot).  Tapau-los, assegurant-vos que quedin ben tancats, posau-los cap per avall i etiquetau-los fent-hi constar la data de la preparació. Guardau-los així, de cap per avall, en un lloc fred i sec, protegits de la llum.

Nota:

Amb aquestes quantitats us en sortiran 4 o 5 pots. Si en voleu fer més, calculau sempre 600 g de sucre per quilo de fruita pesada ja neta i sense pinyol.