Cercador

Confitura de cabell d’àngel

La setmana passada ma mare em va regalar dues carabasses de les de cabell d’àngel. I com que Pasqua ja s’acosta i volem fer robiols, ens decidírem a aprofitar-les i fer una bona confitura. És bona de fer, ja ho veureu. Això sí, aquestes carabasses són molt difícils d’encetar. Em diu ma mare que un bon sistema és tirar-les en terra. Un altre és encetar-les amb un martell. Jo us recoman aquest darrer, perquè ho vaig fer amb un ganivet i em va costar molt i molt obrir-les.

Confitura de cabell d'àngel

CONFITURA DE CABELL D’ÀNGEL

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • carabassa especial de cabell d’àngel
  • per cada quilo de polpa de carabassa, 800 g de sucre
  • 1 taronja

Preparació:

La part més difícil és encetar les carabasses. Podeu ajudar-vos d’un martell, perquè amb un simple ganivet és francament difícil. Un cop oberta la carabassa, feis-ne trossos regulars (amb la pell), netejau-los i posau-los a bullir fins que la polpa sigui tendre. Potser que això prengui més de mitja hora, depèn de la mida dels trossos. Si no teniu una olla molt gran, haureu de bullir-los per tandes. Treis els trossos de carabassa de l’olla i posau-los a degotar amb la part de la polpa cap a baix perquè amollin l’aigua. Deixau-los refredar fins que pugueu manipul·lar-los amb les mans sense cremar-vos.

Ajudant-vos d’una cullera, treis la polpa de cada tros i eliminau-ne la pell i les llavors. És una tasca una mica laboriosa. Espremeu-la bé amb les mans per eliminar-ne l’aigua sobrera. És el moment de pesar-la i de calcular la quantitat de sucre que necessitareu.

Pesau el sucre. Agafau una greixonera alta i posau-hi la carabassa amb el sucre i la taronja trossejada amb la pell. Posau la greixonera al foc. Quan comenci a bullir, abaixau el foc al mínim i feis-la coure durant 50-60 minuts, o fins que vegeu que ha pres un color daurat brillant, remenant-la molt sovint per evitar que s’aferri a la base de la greixonera.

Mentre coeu la confitura, esterilitzau els pots de vidre i les tapadores que fareu servir. En haver bullit, posau-les cap per avall damunt un pedaç ben net.

Quan la confitura sigui cuita, eliminau-ne els trossos de taronja i ompliu els pots en calent. Deixau refredar completament la confitura, tapau els pots, posau-los de cap per avall, etiquetau-los i guardau-los en un lloc fred i fosc.