Cercador

Confitura de taronja

Confitura de taronja

Encara hi ha moltes taronges al taronger, i no es poden deixar perdre, tan bones que són. Ahir en vaig collir un parell de quilos i vaig provar de fer confitura. Aquesta que he fet no duu pell de taronja, per això no és amarga i agrada també als al·lots. Veureu que no hi pos aquella animalada de sucre (per al meu gust) que posaven les nostres padrines a les confitures. Això sí, us recoman que guardeu els pots com explic a la recepta, de cap per avall, i en un lloc fresc i fosc. N’he regalat uns quants pots a la família. Encara no l’han tastada. Esper el veredicte…

CONFITURA DE TARONJA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients: (Per a 6 pots de confitura)

  • 1 quilo de polpa de taronja trossejada, sense pell ni pinyols
  • 650 g de sucre
  • el suc d’una taronja
  • el suc de 1/2  llimona

Preparació:

Posau la polpa de taronja (un cop eliminades amb cura les parts blanques) a bullir amb el suc de taronja i el suc de llimona dins una greixonera. Ha de bullir 45 minuts. Deixau-la refredar tota la nit.

L’endemà, mesclau-hi el sucre i posau-la al foc. Feis-la bullir durant 45 minuts més, al mínim. Remenau amb una cullera de fusta de tant en tant, i no la perdeu de vista els darrers 20 minuts, sobretot. Pensau que com més s’espesseix, més tendència té a aferrar-se a l’olla.

Mentrestant, esterilitzau els pots de vidre i les tapadores. En haver bullit cinc minuts, posau-los cap per avall damunt un pedaç ben net.

Quan la confitura ja és a punt, abocau-la en calent dins els pots de vidre. No els ompliu al ras, ha de quedar un poc d’espai buit. Aleshores, tapau els pots, enroscau bé les tapadores i posau-los cap per avall. Quan els pots siguin freds, etiquetau-los i guardau-los en un lloc fred i fosc.

Nota:

Aquesta confitura, com que no duu la pell de la taronja, no és gens amarga. Si us agrada el sabor amarg de la tradicional, deixau sense pelar tres de les taronges que trossegeu per fer-la. La resta, tot igual.

Si en voleu fer més quantitat només heu de rectificar les quantitats proporcionalment.