Cercador

Conill amb cafè

Conill amb cafè

Conta ma mare que quan era fadrina a vegades anava amb son pare a dinar a un restaurant de Manacor que es deia Can Jacinto. Ella solia menjar-hi sempre el mateix plat. Un dia es va decidir a demanar-ne la recepta i la hi donaren. L’anotà al seu quadern de cuina i d’allà va anar a parar al meu.

Tenint en compte que el conill no té quasi greix i que per cuinar-lo només s’hi han de posar tres cullerades d’oli, consideram que és una bona proposta per als que cercau plats bons i poc calòrics. Ah, i encara té un altre avantatge: és molt bo de preparar. Confiam que us animeu a provar aquesta recepta. No us espanteu amb això del cafè. No en té gust. I la carn queda ben fluixeta i saborosa.

CONILL AMB CAFÈ

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 conill (trossejat com per fer amb ceba)
  • 4 cebes grosses
  • 100 g de cervesa de sabor suau
  • 1 tasseta de cafè (infusió)
  • sal
  • pebre bo
  • 3 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

Salpebrau les tallades de conill i reservau-les.

Pelau les cebes i tallau-les a la juliana no gaire fina. Abocau la ceba dins una paella grossa i posau-la al foc, sense res més, tapada. Coeu-la, sempre al mínim i remenant-la de tant en tant, durant 30 minuts, o fins que s’hagi reblanit.

Retirau-la del foc, salpebrau-la i mesclau-hi la cervesa, les 3 cullerades d’oli i el cafè.

Enceneu el forn a 200º. Posau la ceba dins una greixonera prou ample:hi han de caber les tallades de conill sense superposar-se. Col·locau les tallades damunt la ceba.

En ser calent el forn, enfornau la greixonera i coeu les tallades de conill 30 minuts per un costat (regau-les de tant en tant amb el mateix suc que amolla la ceba). Girau ara les tallades i coeu-les durant 20-30 minuts més (regant-les també amb el suc de tant en tant), o fins que siguin ben tendres i daurades.