Cercador

Copa de tardor

Mousse de castanyes 3

Pluja, vent, fulles seques, tots els tons del marró… Una mica de fred. Dies curts i nits llargues. S’acosta l’hivern.

Aquestes són les postres que us suggerim per un dia així, de plena tardor: una crema de castanyes combinada amb un poc de merenga seca i regada amb un poc de xocolata líquida. El sabor és especial i la textura, un contrast sorprenent. Les miques de merenga seca, ben cruixent, es mesclen a la boca amb la crema de castanyes. L’heu de tastar… És difícil descriure la sensació que produeix.

Si comprau el puré de castanyes ja fet, que us ho recoman, no duu gaire feina.

COPA DE TARDOR

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 racions:

  • 250 g de puré de castanyes
  • 300 g de nata líquida per muntar
  • 60 g de sucre
  • 50 g de xocolata de cobertura
  • 1 merenga seca (opcional)

Preparació:

Escalfau 50 g de nata dins una cassola. En bullir, abocau-la damunt la xocolata trossejada i remenau amb una forqueta fins que estigui completament dissòlta (no han de quedar trossets sense fondre). Reservau-la a temperatura ambient.

Muntau la resta de la nata (si hi posau un pessic de sal puja millor). Quan sigui ben ferma, reservau-la a la gelera.

Bateu la crema de castanyes amb el sucre amb una batedora manual de barnilles o amb una forqueta. Quan el sucre estigui ben incorporat, afegiu-hi la nata muntada. Mesclau amb una espàtula o amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire, només fins assegurar-vos que la crema és homogènia. Posau la preparació dins una màniga de pastisseria, amb la boca d’estrella. Distribuïu la crema dins 4 copes no gaire grans.

Trossejau la merenga amb els dits i repartiu-la per damunt la crema de castanyes. Distribuïu la xocolata per damunt de manera decorativa (si s’ha espessit massa, posau-la un moment al microones perquè s’aclareixi i sigui més fàcil de manipular).

Nota:

Fer puré de castanyes és molt laboriós, ja que s’han d’obrir amb un ganivet, bullir-les i llavors pelar-les (qué no és precisament senzill). Una bona opció és comprar el puré ja fet. Nosaltres hem fet el plat amb puré casolà una vegada, i una altra amb el que comercialitza la casa Cuevas. La veritat és que no hi hem trobat diferència.

Mousse de castanyes 2