Cercador

Coques de patata

Coques de patata
He fet feina durant molts anys a Valldemossa i ja sabeu que la coca de patata és una espècie de signe d’identitat del poble. No he aconseguit que em donassin la recepta allà, perquè la tenen molt gelosa, però he fet proves i aquest és el resultat…

COQUES DE PATATA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients:

  • 240 g de patata bullida amb la pell
  • 120 g de mantega
  • 200 g de llet tèbia
  • 180 g de sucre
  • 25 g de llevat de forner
  • 3 ous grossos o 4 de petits
  • 450 g de farina de força (aproximadament)
  • 60 g de fècula de patata
  • oli per untar-vos les mans
  • sucre en pols per ensucrar les coques

Preparació:

Pelau les patates quan encara siguin un poc calentes i passau-les pel passapurés. Posau dins un bol gran el puré de patates i afegiu-hi la mantega en pomada i el sucre. Remenau bé amb una batedora manual de barnilles per evitar que el puré faci grumolls. Dissoleu el llevat en la llet tèbia i incorporau aquesta mescla a la preparació anterior. Continuau batent amb la batedora manual. Afegiu els ous, d’un en un. No incorporeu el següent fins que l’anterior estigui ben integrat a la massa. Afegiu-hi ara la farina i la fècula a través d’un colador fi (no tota d’un cop) i seguiu remenant. La pasta s’enganxa molt a les mans, per treballar-la millor quan ja té una certa consistència, rentau-vos les mans i untau-vos-les d’oli abans de continuar pastant-la. Potser ho haureu de fer més d’una vegada, això.

Tapau el bol amb un plàstic i deixau tovar la pasta fins que ha duplicat el seu volum inicial (el temps varia segons la temperatura ambiental: com més alta és, més aviat fermenta).

Quan hagi tovat, tornau-la a pastar cinc minuts més. Formau bolletes de la mida d’una pilota de golf i col·locau-les damunt dues llaunes folrades amb paper sulfuritzat o untades de mantega. Les bolles han d’estar ben separades unes de les altres, perquè s’estufaran molt.

Quan tengueu les coques damunt les llaunes, introduiu-les dins el forn apagat. A la part de baix del forn, col·locau-hi un recipient petit ple d’aigua perquè no s’assequi la pasta.

Deixau tovar les coquetes durant tota la nit.

L’endemà seran ben toves. Treis-les del forn.

Enceneu el forn a 160º (calor indirecte, si teniu l’opció). En ser calent, enfornau la primera llauna i coeu les coques durant 15-20 minuts. No han de ser massa cuites, si voleu que siguin flonges. Ensucrau-les en el moment de servir-les amb sucre en pols abundant.

Nota:

Si voleu coure’n només una llaunada, congelau la meitat de la pasta abans de fer-la tovar per segona vegada. Quan vulgueu fer coques, treis la pasta del congelador i deixau-la descongelar completament. Formau les bolles, deixau-les tovar tota la nit i coeu-les el matí següent.