Cercador

Crema de carabassó

Crema de carabassó

Tal com us prometérem la setmana passada, aquí teniu una recepta per fer crema de carabassó. Aquesta crema em recorda, de quan tenia devers 18 anys, un règim per aprimar-se que es deia “El peso ideal”. Algú se’n recorda? Una part de la seva efectivitat consistia en la teràpia de grup. Els participants es reunien un cop per setmana i es pesaven en públic. Si s’havien aprimat, tothom aplaudia i això reforçava la idea de continuar amb el règim en aquella persona. A vegades, algú duia, comprat de la carnisseria, un quilo de greix dins una bosseta transparent perquè la gent que s’havia aprimat se n’adonàs del que havia perdut d’una manera molt gràfica.

Jo el vaig fer unes quantes setmanes i la veritat és que funcionava, però a vegades havies de menjar unes quantitats enormes de carn i no podies amb ella (t’havies d’acabar les quantitats pesades, tant si tenies més gana, com si no). Record que el dematí el berenar era: 30 g de pa amb 3 formatgets desnatats i una cullerada de mel i un cafè amb llet desnatat. A mi el cafè amb llet desnatat no em feia gens de gràcia, en canvi, l’altra part del berenar m’encantava.

I per què us explic ara tot això, em direu? Idò perquè la monitora (o com es digués), que era una senyora catalana de mitjana edat, molt divertida, oferia tot un seguit de receptes per combinar els aliments que s’havien de menjar, i una d’elles era la crema de carabassó. Això sí, aquella la fèiem amb dues pastilles de concentrat de carn Starlux, perquè no duia nata, com podeu imaginar, ni brou. Però sempre que faig aquesta crema, me’n record d’allò.

CREMA DE CARABASSÓ

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 carabassons mitjans
  • 2 patates mitjanes
  • 4 formatgets El caserío
  • sal
  • pebre bo
  • 150 g de nata líquida (opcional)
  • 1 litre de brou de verdures
  • 30 g de mantega a temperatura ambient

Preparació:

Netejau els carabassons i tallau-los a trossos grossos, però regulars, amb la pell. Pelau les patates i tallau-les a cantonets petits.

Posau el brou al foc i, en bullir, abocau-hi el carabassó i la patata. Afegiu-hi sal i pebre bo. Coeu la patata i el carabassó fins que siguin ben tendres.

Triturau el conjunt amb els formatgets i la mantega fins que us quedi una crema molt fina. Si voleu enriquir la crema, afegiu-hi els 150 g de nata líquida.

Serviu-la tèbia. Podeu acompanyar-la de crostonets de pa fregit.