CercadorCreps farcides d’espinacs a la catalana

Creps farcides d'espinacs 1

Un pic o dos al mes faig creps, perquè a n’Aleix li encanten. A vegades les faig farcides de carn amb salsa picant (les seves preferides) i altres, de formatge i cuixot dolç. Sempre en deix unes quantes sense farcir i ell se les menja de postres amb xocolata fosa, amb almívar de llet, o amb confitura de fruites del bosc…

Dissabte tenia pensat fer espinacs a la catalana, però divendres em varen regalar ous de Son Llofriu (Lloseta) i amb les ganes que tenia d’emprar-los finalment vaig optar per fer aquestes creps. Per això tenen aquest color groc tan intens.

Gràcies, Sonia i Marga, pel vostre regal!

CREPS FARCIDES D’ESPINACS A LA CATALANA

Dificultat:

Ingredients per a 4 persones:

De les creps:

250 g de farina
4 ous
½ litre de llet
un pessic de sal
50 g de mantega fosa
mantega per coure les creps

Del farciment:

1 quilo d’espinacs frescs
80 g de panses sultanes
60 g de pinyons
80 g de bacó
2 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

De les creps:

Tamisau la farina amb la sal. Afegiu-hi la resta d’ingredients i triturau la mescla amb la batedora elèctrica. Guardau-la tapada a la gelera durant 1 hora.

Passat el temps de repòs, feis les creps: posau una mica de mantega (un tros més petit que una avellana) en una paella plana antiadherent. Quan s’hagi fos, abocau dins la paella un cullerot quasibé ple de pasta. Amb el mànec de la paella feis-la girar perquè es reparteixi bé la massa per tot el fons. Quan vegeu que té color per la part de baix, girau la crep i coeu-la per l’altre costat. Repetiu l’operació fins que acabeu la massa de creps (amb una paella de 22 cm de diàmetre us en sortiran 9).

Del farciment:

Netejau els espinacs i deixau-los degotar. Tallau-los a trossos regulars. Tallau el bacó en trinxes petites.

Posau una paella gran al foc amb l’oli. Quan sigui calent, tirau-hi el bacó i sofregiu-lo fins que sigui ben ros. Incorporau-hi ara els pinyons i les panses i al cap d’un minut, els espinacs. Salau el conjunt, posau el foc al mínim i tapau la paella. Remenau de tant en tant i coeu els espinacs fins que es reblaneixin (però no excessivament) i perdin volum. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís.

Muntatge del plat:

Farciu les creps amb els espinacs a la catalana i enrotllau-les. Serviu-les ben calentes.

Nota:

Amb aquestes proporcions i amb una paella de 22 cm de diàmetre us sortiran 9 creps ben grosses. Si us en queden podeu servir-les de postres amb xocolata fosa, melmelada, almívar de llet… el que us véngui de gust.

Creps farcides d'espinacs 2