Cercador

Crespells

Crespells
Teniu criatures? Ara que vénen les vacances de Pasqua, a vegades ve de gust programar un horabaixa de cuina amb els caganius de la casa. Sempre, i sobretot en aquest temps, crec que una de les receptes més adequades per fer amb al·lots és aquesta. Si sou mestres segur que n’heu fet més d’una vegada a la classe i sabeu que els encanta empastifar-se les mans i jugar amb la pasta com si fos plastilina. Només cal armar-se de paciència i no pretendre que ho faran sense embrutar una mica (o un molt) la cuina. Però veure’ls gaudir amb nosaltres preparant els crespells val la pena. I engrescar-los a preparar plats, també.

Aquesta recepta que us suggeresc avui és la que fèiem a l’escola de Valldemossa cada any la setmana de Pasqua. Alguns exalumnes se’n recordaran d’això, potser…

CRESPELLS

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 100 g de saïm a temperatura ambient
  • 100 g de sucre
  • 1 vermell d’ou
  • 80 g de suc de taronja
  • 380 g de farina fluixa (normal)

Preparació:

Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat o untau-la amb un poc d’oli.

Mesclau el saïm amb el sucre i el suc de taronja. Anau incorporant-hi la farina de mica en mica. No n’afegiu més fins que la pasta hagi absorbit l’anterior. Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar tres quarts d’hora.

Aprimau la pasta de manera que us quedi una capa uniforme del gruix que us agradi i feis els crespells amb els motllets amb formes variades. Col·locau-los ben a prop un de l’altre (no s’estufen en coure) per aprofitar bé l’espai.

Quan tengueu la llauna quasi plena enceneu el forn a 170º.

En tenir la llaunada a punt i el forn calent enfornau-la i coeu els crespells durant 20-30 minuts (depèn del gruix de la pasta; jo els he fet molt primets i en 20 minuts han estat cuits).

Us en sortirà una llaunada si els feis de mig dit de gruix i una i mitja si els feis molt primets com aquests.

En ser cuits deixau-los refredar damunt la llauna i llavors guardau-los dins un pot de vidre, dins una carmanyola o dins una capsa de llauna que tanqui bé. Els podeu conservar dues setmanes bones.