Cercador

Croquetes de cuixot

Croquetes de cuixot

No fa gaire us proposàvem croquetes de peix. I uns mesos enrere, de pollastre. Avui us les suggerim de cuixot. Es poden fer croquetes de tantes coses: d’espinacs, d’espàrrecs, de botifarró, de sobrassada, de gambes, de mongetó, d’albergínia… Uf! No vull cansar-vos, però les possibilitats són quasi infinites.

N’hi ha que sempre en tenen de congelades en reserva, i és una molt bona idea: us permeten improvisar un àpat ràpid, acompanyant-les d’una ensalada o de patates fregides i també un aperitiu que agrada quasibé a tothom.

Amb aquesta recepta participam a la convocatòria de la recepta del 15.

CROQUETES DE CUIXOT

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • 150 g de cuixot tallat a daus petits
  • 1 ceba mitjana
  • 4 cullerades d’oli d’oliva per a la farsa
  • 4 cullerades de farina
  • 600 g de llet
  • 2 ous
  • galeta picada per arrebossar les croquetes
  • oli d’oliva per fregir les croquetes

Preparació:

Pelau la ceba i picau-la ben fina.

Posau una paella al foc amb l’oli. En ser calent, abocau-hi la ceba i sofregiu-la al mínim durant 10 minuts. Incorporau-hi els daus de cuixot; remenau el conjunt i coeu-lo durant 2 minuts més. Afegiu-hi ara la farina i remenau bé la mescla fins que la farina s’hagi integrat al sofregit. És el moment d’abocar-hi la llet, de mica en mica, mentre remenau constantment amb una cullera de fusta. Quan hi hagueu incorporat tota la llet, continuau la cocció durant 10 minuts a foc baix, sense parar de remenar perquè no s’aferri.

Abocau la preparació dins un recipient de parets baixes (una carmanyola, una rostidora o similar). Tapau-la perquè no faci crosta en solidificar-se i deixau-la refredar a temperatura ambient. Quan sigui freda, posau-la a la gelera fins l’endemà.

Bateu els ous com per fer truita. Preparau un altre plat devora amb la galeta picada.

Agafau porcions de la farsa amb una cullera de postres ben plena, donau-los forma amb les mans. Passau-les primer per ou i llavors per galeta picada.

En aquest punt és quan heu de considerar si la quantitat de croquetes resultant és excessiva per consumir en un àpat. Si veis que us en sobraran moltes i creis que no les consumireu en el dia o l’endemà, és el moment de congelar-ne una part. Sempre va bé tenir-ne en reserva per a un àpat informal o per resoldre un dinar o un sopar quan teniu poc temps.