Cercador

Croquetes de pollastre

Croquetes de pollastre 2

D’aquestes croquetes sempre n’hi sol haver dins el congelador de casa. En faig habitualment des que en Pere era ben petit. I en faig moltes. una quarentena. En tenir-les fetes i passades per ou i galeta picada les congel. Després, qualsevol dia que no tenc temps o no tenc cuinera, en fregesc unes quantes -directament del congelador a la paella-, les acompany de patates fregides, o bullides, o de puré, i ja tenc un menú solventat. També les trec com a aperitiu quan tenc convidats a casa, i tenen molta acceptació.

 Per als pares i mares que treballau fora de casa com jo és molt pràctic tenir cosetes en reserva que permeten improvisar un plat en 15 minuts. És cert que són una mica laborioses, però si comptau el temps que dedicau a preparar-les, el cost dels ingredients i la quantitat de menús que us solventaran, trob que val la pena posar-s’hi. I als al·lots els encanten!

 Aquest procediment per fer les croquetes ve d’una senyora catalana, amiga de la padrina, que li va ensenyar a preparar-les d’aquesta manera.

 Hala, idò! Dedicada especialment als que teniu criatures.

CROQUETES DE POLLASTRE

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 40 croquetes petites:

 • 350 g de pollastre bullit o rostit, sense ossos
 • 1 ceba grossa
 • 80 g de farina
 • 425 g de llet
 • sal
 • pebre bo
 • un poc de nou moscada ratllada
 • un pessic de canyella
 • 2 ous
 • 200 g de galeta picada
 • oli d’oliva

Preparació:

Capolau la carn amb el robot de cuina (compte que no hi quedi cap osset!), no gaire fina si us agrada trobar-hi els trossets de carn quan en menjau.

Capolau la ceba. Posau una paella grosseta al foc amb un poc d’oli. En ser calent sofregiu-la una bona estona al mínim amb una tapadora perquè suï. En ser transparent, afegiu-hi el pollastre capolat, salpebrau el conjunt, afegiu-hi nou moscada i canyella i remenau bé perquè es mescli amb la ceba. Quan el pollastre sigui calent, incorporau-hi la farina tota d’un cop i remenau molt amb una cullera de fusta fins que s’hagi incorporat a la preparació (fins que no es vegi gens el blanc de la farina). Ara anau abocant llet dins la paella sense deixar de remenar fins que l’hagueu incorporat tota (és important no parar de remenar perquè s’integri bé). Manteniu la pasta de croquetes al foc fins que vegeu que es desferra de les parets de la paella.

Retirau-la del foc, comprovau el punt de sal i d’espècies i rectificau si fos necessari.

Abocau la pasta dins un recipient de base ampla (una rostidora va bé, o una carmanyola grossa) i cobriu-lo amb un plàstic. Deixau refredar la pasta a temperatura ambient i llavors guardau-la dins la gelera fins l’endemà (o almenys fins que hagin passat 4 o 5 hores, el temps que necessita per prendre la consistència adequada per fer les croquetes fàcilment.

L’endemà (o després del temps indicat), bateu dos ous dins un plat fondo com per fer truita i preparau un altre plat fondo amb la galeta picada. Formau les croquetes agafant porcions de pasta amb una cullereta i donant-los la forma amb les mans.

Passau-les per ou batut i arrebossau-les de galeta picada.

Podeu utilitzar-les de seguida o congelar-ne una part per fregir un altre dia.

Nota:

Es poden fregir sense descongelar prèviament.

Croquetes de pollastre 1