Cercador

Croquetes d’espàrrecs

Croquetes d'espàrrecs
Aquests dies veig gent cercant espàrrecs pels marges i pareix que n’hi a a voler, perquè veig que en duen uns bons manats.
Ho havia promès a uns quants seguidors de la web i aquí la teniu, la recepta de la truita d’espàrrecs. Quan feia feina a Valldemossa hi havia un company, el mestre d’educació física, que li agradava anar a cercar espàrrecs i en solia trobar molts. Un dia me’n va regalar un manat enorme i jo en vagi fer croquetes d’espàrrecs. L’endemà li vaig regalar la meitat de les croquetes. Li degueren agradar i vàrem acordar que sempre que me’n dugués, jo en faria croquetes i li’n donaria la meitat de la producció. I aquesta és una anècdota que em feia il·lusió explicar-vos.

CROQUETES D’ESPÀRRECS

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • 300 g d’espàrrecs de marge (pesats sense la part llenyosa)
  • 1 ceba mitjana
  • 100 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 600 g de llet
  • sal
  • pebre bo
  • nou moscada ratllada
  • 2 ous
  • 1 paquet de galeta picada

Preparació:

Posau una olla al foc amb aigua. En bullir, abocau-hi els espàrrecs, només les parts tendres, tallats en trossets d’1 cm més o menys. Coeu-los durant 3 minuts. Abocau-los dins un colador perquè amollin l’aigua.

Pelau i picau la ceba, ben fineta. Posau la mantega al foc dins una paella de fons gruixat. En haver-se fos, abocau-hi la ceba i sofregiu-la al mínim i amb la pella tapada fins que sigui transparent. Abocau-hi ara la farina i remenau bé. Coeu aquesta pasta a poc foc, sense aturar-vos de remenar, durant tres o quatre minuts. Ara abocau-hi la llet de mica en mica (molt important!) i remenau bé perquè s’incorpori a la pasta. Afegiu-hi sal i pebre bo. Veureu que de totd’una sembla que no lliga, però llavors arriba a lligar (no us mogueu de devora la pella). Sabreu que és cuita quan es desferra del fons i les parets de la paella. Aleshores, abocau-hi els espàrrecs i la nou moscada ratllada i remenau perquè es distribueixin bé.

Abocau aquesta farsa dins un recipient baix de vidre o dins una carmanyola. Allisau la superfície i tapau-la amb un paper film. Deixau-la refredar a temperatura ambient. En ser freda, guardau-la a la gelera.

L’endemà, treis el recipient de la gelera, despreneu-ne el paper film i eliminau l’aigua que s’hi diposita per condensació.

Preparau dos plats fondos: en un d’ells, bateu-hi dos ous com per fer truita. A l’altre posau-hi la galeta picada. Agafau culleradetes de la farsa, donau-los forma amb les mans i passau-les primer per l’ou batut i llavors per la galeta picada. En tenir totes les croquetes fetes, podeu congelar-ne una part si no les heu de fregir totes. En el moment de consumir les congelades, les podreu descongelar dins el microones o a temperatura ambient abans de fregir-les o fins i tot passar-les del congelador a la paella, sense descongelar-les. Si ho feis així, directament del congelador, heu de tenir en compte que al principi el foc ha de ser ben viu però en haver-se format ja un poc de crosta per una cara, heu d’abaixar un poc la temperatura perquè es facin per dedins. Si no, quedarien amb la part central congelada.