Cercador

Curri de pollastre amb arròs basmati

Curri de pollastre

Aquest plat és molt aromàtic i una mica coent (podeu ajustar el grau de coentor, però, si voleu). Si voleu acabar-lo d’arrodonir, acompanyau-lo de pappadums amb chutney de mango. La combinació és boníssima, si us agrada el gust agredolç.

Els pappadums són uns fulls de pasta rodons i prims que s’han de fregir a foc viu durant molt poc temps per les dues bandes i s’estufen moltíssim tot d’una que toquen l’oli calent.

Tant els pappadums com el chutney de mango els trobareu a les grans superfícies comercials.

CURRI DE POLLASTRE AMB ARRÒS BASMATI

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones:

 • 1/2 quilo de pitreres de pollastre en filets prims
 • 1 iogurt grec (sense sucre)
 • 1 pot de llet de coco
 • 1/2 tassa de farina
 • sal
 • curri en pols
 • 1 cullerada ben plena de pasta de curri Patak’s, tikka curry paste (Tamarind & Paprika)
 • Oli de gira-sol per fregir
 • 1/2 tassó de nata líquida (opcional)
 • 5 tassetes d’arròs basmati
 • 4 alls pelats i laminats
 • 3 claus d’olor

Preparació:

Tallau les pitreres laminades en tiretes primes i posau-les dins un bol. Abocau sal i curri en pols per damunt i mesclau amb les mans perquè el sabor les impregni uniformement. Afegiu-hi la farina i mesclau bé amb les mans. Veureu que les tires de carn s’aferren un poc entre elles, però no té importància, en fregir-les es desferraran. Agafau una paella fonda grosseta, abocau-hi oli, posau-la al foc i en ser calent, posau-hi les tires de pollastre. Fregiu-les a foc alegre fins que prenguin color, remenant de tant en tant. Treis-les de la paella i col·locau-les damunt paper absorbent.

Ara, eliminau l’oli que us ha sobrat de fregir la carn i abocau el suc de coco dins la mateixa paella . Abocau-hi el iogurt, la cullerada de pasta de curri (si us agrada la salsa molt coenta, posau-n’hi dues o tres). Remenau bé fins que la mescla sigui homogènia. Posau la paella al foc a mitjana potència. Deixau que bulli una estona fins que s’hagi reduït un poc. Posau-hi sal. Incorporau la carn i feis bullir el conjunt al mínim durant uns deu minuts. Afegiu-hi ara la nata (no és necessària).

Si la salsa us ha quedat massa líquida, hi podeu afegir una tasseta de llet on haureu diluït una culleradeta de farina de blat de moro (Maizena). Deixau bullir la preparació dos minuts més, fins que vegeu que la salsa s’ha espesseït, sense aturar-vos de remenar per evitar que s’aferri. Apagau el foc.

Posau una olla al foc amb aigua, sal i els claus d’olor. Quan alci el bull, abaixau el foc, però comprovau que l’aigua segueix bullint.

Mentrestant,dins una paella antiadherent de mida mitjana-grossa, sofregiu els alls laminats fins que prenguin color. Retirau-los de la paella i afegiu-hi les 5 tassetes d’arròs basmati. Remenau constantment perquè no s’aferri durant uns minuts. Veureu que l’arròs torna una mica transparent. Ara, amb molta cura, i utilitzant la mateixa tasseta amb què heu mesurat l’arròs, abocau 10 tassetes d’aigua bullent dins la paella. Abaixau el foc al mínim, tapau amb una tapadora i deixau que cogui sense remenar gens durant 12 minuts. Mentre l’arròs cou, enceneu el forn a 180º. Quan hagi passat el temps indicat, veureu que l’arròs ha absorbit l’aigua però queda molt humit. Passau-lo a un recipient de parets baixes, i feis-lo assecar al forn durant 10 minuts.

Escalfau el curri a baixa potència i serviu-lo acompanyat de l’arròs basmati. Si voleu, podeu complementar el plat amb pappadums fregits amb chutney de mango.