Cercador

Croquetes de botifarró

Croquetes-de-butifarró-4

Aquesta vegada ha estat una petició d’en Pere: em va demanar que provàs de fer aquestes croquetes. Jo no n’havia menjat mai i, si us he de ser franca, no em feia gaire il·lusió, i mira que m’agraden les croquetes… En faig de pollastre (quasi sempre en tenc dins el congelador), d’espinacs, de mongetes, d’espàrrecs, de cuixot…

Les vaig fer sobretot per complaure’l, però he de confessar que anava errada pensant que no m’agradarien. Les he trobat extraordinàries.

CROQUETES DE BOTIFARRÓ

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 20 croquetes:

  • 3 botifarrons
  • 50 g de farina
  • 50 g de mantega
  • 370 g de llet
  • sal
  • 1 ou
  • galeta picada

Preparació:

Treis el budell dels botifarrons i tallucau-los.

Posau un a paella al foc amb la mantega. Quan s’hagi fos, afegiu-hi la farina. Remenau amb una batedora manual de barnilles i coeu la mescla durant 5 minuts, al mínim. Afegiu-hi la llet per tandes, sense parar de remenar (al principi s’espesseix molt i pareix que no lliga, però ben aviat lligarà) perquè no s’aferri al fons de la paella.

Quan la mescla es desferri de les parets de la paella, incorporau-hi el botifarró trossejat i remenau amb una cullera de fusta perquè es distribueixi uniformement. Comprovau el punt de sal. Abocau la pasta de croquetes dins un recipient i tapau-lo amb paper film perquè no faci crostaparat. Deixau-la refredar a temperatura ambient i llavors guardau-la a la gelera fins l’endemà.

L’endemà, agafau porcions de pasta amb una cullereta de postres (ben plena) i arrodoniu-les amb les mans. Passau-les per ou batut i llavors per galeta picada i ja les teniu a punt per fregir.

Fregiu-les en oli abundant i ben calent. Degotau-les damunt paper absorbent i serviu-les ben calentes.

Nota:

Es poden formar les croquetes al cap d’unes hores, però si esperau a l’endemà, la pasta és molt més manejable i la feina, per tant, més fàcil i ràpida.

Podeu congelar-les immediatament damunt una superfície plana, sense superposar-les. Un cop congelades, podeu passar-les a un altre recipient i ara ja sí que es poden superposar per optimitzar l’espai dins el congelador.

Croquetes-de-butifarró-1

Croquetes-de-butifarró-3