Cercador

Estopeta

Estopeta 2

La primera persona que me’n va parlar va ser una companya de Sóller, na Cati. Ja fa temps d’això. Però fins fa devers un any no n’havia menjat mai i em va sorprendre. No som gaire entusiasta del peix, però he de reconèixer que el bacallà m’agrada molt. Jo l’inclouria dins una categoria diferent,  no sé com dir-vos… Em referesc al  bacallà salat, clar.

Per preparar l’estopeta no cal dessalar el peix.  Es torra directament i es mescla amb la resta d’ingredients, esmicolat, sense afegir-hi gens de sal. La que desprèn, amb un bon raig d’oli verge mallorquí, són més que suficients per amanir-la.

ESTOPETA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 persones:

  • 1 tros de bacallà salat de ració
  • 12 tomàtigues de ramellet
  • 2 grells
  • 4 brots de julivert
  • 1 all petit
  • oli d’oliva verge

Preparació:

Rentau el bacallà davall l’aixeta. Eixugau-lo i torrau-lo fins que la sal que conté formi una crosta. Eliminau aquesta crosta de sal, la pell i les espines si en té. Esmicolau-lo i reservau-lo.

Rentau les tomàtigues. Torrau-les. Passau-les pel passapurés (amb la pell).

Rentau els grells (podeu aprofitar també un tros de la part verda, si és ben tendra) i el julivert i picau-los ben fins. Picau també l’all.

Mesclau el bacallà esmicolat, la tomàtiga torrada, el grell, el julivert i l’all dins un bol i amaniu la mescla amb l’oli d’oliva. Comprovau el punt de sal i si trobau que n’hi falta, afegiu-n’hi (però d’entrada no n’hi poseu, perquè el bacallà ja en té).

Nota:

Podeu treure-la a taula dins un bol i que cada comensal se’n posi damunt el pa o les torrades la quantitat que vulgui. No és convenient preparar les torrades amb antelació, perquè el suquet que desprèn l’estopeta reblaniria el pa.

Estopeta 1