Cercador

Pop a la gallega

Pop a la gallega 2

Aquí teniu un plat lleugeret que ve de gust sobretot a l’estiu. Abans el pop era poc apreciat i, per tant, barat. Ara ja no és tan econòmic, especialment les peces grosses, perquè el preu és proporcional a la mida. Però tampoc no és que costi un ull de la cara, no us penseu. Cal tenir present que en bullir minva moltíssim. Ho coment perquè no us espanteu en veure que calculam dos quilos de pop per a quatre persones. No és cap animalada, encara que ho sembli. I si no, ja ens ho direu…

POP A LA GALLEGA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pop de 2 quilos
  • 4 patates grossetes
  • 1 ceba mitjana
  • 2 fulles de llorer
  • sal Maldon o similar (gruixuda)
  • oli d’oliva verge
  • pebre bord coent

Preparació:

Posau una olla gran al foc amb aigua abundant.

Netejau el pop. Si l’heu comprat fresc, és imprescindible que el congeleu abans (així es rompen les fibres i és molt més fluix) i el descongeleu a temperatura ambient.

Netejau bé les patates amb un raspall per eliminar-ne la terra (nosaltres les hem cuit amb la pell perquè ens quedassin senceres, però es poden coure pelades).

Quan l’aigua bulli, abocau-hi les patates, la ceba xapada pel mig i les fulles de llorer. Quan l’aigua torni a alçar el bull, submergiu-hi el pop, treis-lo de l’aigua i tornau-lo a submergir dues vegades més. Coeu-lo fins que sigui tendre. Això pot prendre 45 minuts o més, depèn (podeu escurçar el temps de cocció si el bulliu amb l’olla a pressió). Comprovau-ho punxant-lo amb un ganivet. La punta ha de travessar-lo amb facilitat.

Si l’heu de servir més tard, deixau-lo refredar dins l’olla amb l’aigua.

Treis les patates, refrescau-les, pelau-les i tallau-les a rodanxes de mig dit de gruix.

Poc temps abans de servir el pop, treis-lo de l’olla, tallau-li les cames a rodanxes.

Per muntar el plat col·locau una capa de patates i damunt, rodanxes de pop. Regau-lo amb un bon raig d’oli verge; empolvorau-lo amb pebre bord i sal Maldon o similar.

Pop a la gallega 1