Cercador

Farcells de carabassó

Farcellets de carabací

Aquesta vegada la proposta que us feim pot constituir un aperitiu o un segon plat lleugeret, amb poques calories i sense gaires complicacions. Cal aprofitar la plena dels carabassons. Si ja n’heu fet de farcits i cuinats d’altres maneres, provau de fer aquests farcellets i veureu…

Una variant d’aquesta recepta la podeu aconseguir així: en comptes de coure els farcelles a la planxa, passau-los per farina, després per ou batut, i fregiu-los en oli ben calent. També us quedaran deliciosos (però no tan lleugers, clar…).

Bé, si no hi ha res de nou, la setmana que ve us proposarem un altre plat senzillíssim de fer per aprofitar aquesta hortalissa: una crema.

FARCELLS DE CARABASSÓ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 farcells:

  • 2 carabassons mitjans
  • 8 daus de pitrera de pollastre de 3 x 3 cm (aprox.)
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal
  • pebre bo
  • oli d’oliva

Preparació:

Netejau els carabassons i eliminau-ne el capoll. Sense pelar-los, tallau-ne làmines longitudinals molt fines (va molt bé amb una mandolina). Salau-les i posau-les a degotar dins un colador.

Salpebrau els trossos de pitrera de pollastre. Posau una paella (o una planxa) al foc. En ser calenta, abocau-hi un raig d’oli i torrau-hi els trossos de carn (no han de quedar excessivament cuits). Reservau-los.

Assecau les làmines de carabassó. Per formar cada farcellet, procediu d’aquesta manera: posau dues làmines de carabassó damunt la superfície de treball formant una creu. Al mig, col·locau-hi el tros de pitrera i damunt, formatge ratllat. Tancau el paquet com es veu a la fotografia.

En tenir tots els farcellets preparats, daurau-los damunt la planxa per les dues bandes i serviu-los immediatament.