Cercador

Flam de taronja

Flam de taronja 2

Sembla que de cada vegada hi ha més persones que pateixen intoleràncies alimentàries, no? O és que abans no se’ls diagnosticava correctament? És un assumpte que m’agradaria que algú m’aclarís.

El cas és que coneixem unes quantes persones que no toleren la lactosa. Per això, i també perquè són llépoles i ens consta, els dedicam aquest flam, fet amb suc de taronja en comptes de llet. Confiam que s’animin a preparar-lo, perquè és molt senzill, i esperam que els agradi.

FLAM DE TARONJA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 flams individuals:

Dels flams:

  • 200 g de suc de taronja natural colat
  • 50 g de sucre (podeu variar la quantitat segons l’acidesa de la taronja)
  • 4 ous

Del caramel:

  • 50 g de sucre
  • 1 culleradeta d’aigua

Preparació:

Preparau una rostidora. Posau-hi a dins les quatre flameres individuals. Enceneu el forn a 180º.

Feis el caramel: posau al foc una paella petita amb el sucre i l’aigua. Esperau que es formi el caramel, sacsant la paella de tant en tant, però sense remenar. Quan el caramel estigui a punt, distribuïu-lo immediatament dins les flameres.

Mesclau el suc de taronja, el sucre i els ous amb la batedora elèctrica. Ompliu les flameres amb aquesta preparació.

Abocau aigua dins la rostidora (fins a la meitat); tapau-la amb un paper d’alumini o amb una tapadora i coeu els flams al bany Maria durant uns 30 minuts. Comprovau que són cuits punxant el centre d’un amb un escuradents. N’ha de sortir eixut. Si encara no s’ha pres del tot, acabau de coure’ls durant 5 minuts més (o el temps que calgui).

En ser cuits, treis els recipients de l’aigua, deixau-los refredar a temperatura ambient i llavors guardau-los a la gelera.

Desemmotllau-los abans de treure’ls a taula.

Nota:

És millor fer-los d’un dia per l’altre.