Cercador

Flors de carabassó farcides

Flors de carabací farcides 2

Segurament heu menjat carabassó moltes vegades i cuinat de maneres molt diverses: fregit, en un tombet, en una granada, a la planxa… Però, heu menjat alguna vegada flors de carabassó? Jo només n’havia menjat una vegada en un restaurant. Idò resulta que el cap de setmana passat a en Pere li varen regalar un grapat de flors d’aquestes, d’un hort de Santa Maria. I va provar de farcir-los amb mozzarella i anxoves i fregir-los. És clar que no és fàcil trobar flors de carabassó a la botiga ni al mercat, però si teniu qualque parent o bon amic -com nosaltres- que en conrea, per ventura si li deis us en regala unes quantes i podeu cuinar aquest plat. A vegades, quan és la plena dels carabassons un acaba per no saber què fer-ne, de tants que n’hi ha…

FLORS DE CARABASSÓ FARCIDES

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 flors de carabassó
  • 150 g de formatge mozzarella ratllat
  • 40 g d’anxoves en conserva (una llauna petita)
  • 2 ous
  • farina
  • oli d’oliva

Preparació:

Netejau les flors de carabassó, eliminau-ne l’estigma amb molta cura per no espenyar els pètals. Deixau-les degotar una estona dins un colador.

Tallucau les anxoves i mesclau-les amb la mozzarella. Farciu les flors amb aquesta mescla. Bateu els dos ous com per fer truita. Preparau un plat fondo amb farina. Passau les flors primer per farina, llavors per l’ou batut i de bell nou per farina.

Escalfau oli dins una paella i en ser calent fregiu-hi les flors farcides. Tot d’una que les tragueu de la paella, posau-les a degotar damunt paper absorbent. Serviu-les calentes com a aperitiu.