Cercador

Galetes chewy de xocolata

Galetes aleix
La setmana passada l’IES Madina Mayurqa va organitzar unes jornades culturals. Una de les activitats, entre moltes d’altres (n’hi havia per donar i vendre!), era un concurs de cuina. La cosa anava així: la professora d’anglès distribuïa entre els alumnes que s’hi inscrivien una sèrie de receptes de dolços en anglès. Els participants havien de triar-ne una, preparar el plat a casa seguint les instruccions, i presentar-lo l’endemà a l’institut. El meu fill Aleix, que també li encanta la cuina, va venir tot engrescat amb aquesta recepta que us presentam avui. L’experiment va anar tan bé, i les galetes són tan bones, que hem trobat que valia la pena presentar-vos-les.

Aquestes galetes tenen molt de gust de xocolata; són cruixents per fora i toves per dedins. D’aquí el seu nom: chewy cookies. Hem adaptat una mica la recepta perquè fos encara més fàcil i li hem llevat un poc de sucre, perquè vàrem trobar que n’hi sobrava una mica.

GALETES CHEWY DE XOCOLATA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 200 g de xocolata de cobertura
  • 75 g de mantega pomada
  • 150 g de sucre roig
  • 2 ous
  • 1 cullerada de sucre vainillat o d’extracte de vainilla
  • 50 g de nous
  • 150 g de farina fluixa (normal)
  • 1 cullerada de llevat ràpid (Royal o Canario)

Preparació:

Trossejau la xocolata i foneu-la al bany maria o dins el microones (alerta, no ha de bullir!).

Torrau les nous dins una pella fins que prenguin un poc de color i deixau-les refredar. Triturau-les, però no massa fines, perquè s’han de notar els trossets en mastegar-les.

Enceneu el forn a 180º i folrau dues llaunes de forn amb paper sulfuritzat o untau-les amb mantega.

Bateu el sucre amb la mantega i el sucre vainillat (o l’extracte de vainilla) amb una batedora elèctrica de barnilles. Afegiu-hi els ous i continuau batent aquesta mescla. Incorporau-hi ara la xocolata fosa i les nous picades. Ara, la farina i el llevat ràpid. Remenau bé fins que la mescla sigui homogènia. Veureu que queda una pasta un poc enganxosa. Ajudant-vos de dues culleretes de postres, formau bolletes i col·locau-les damunt la llauna, separades unes de les altres, perquè s’estufen en coure. Enfornau cada llauna per separat durant 12 minuts exactes. Passat aquest temps, treis la llauna del forn i deixau refredar les galetes completament a temperatura ambient.