Cercador

Galetes de xocolata i nous de macadàmia

Galetes de xocolata i nous de macadamia 1

Aquestes galetes me les va ensenyar a fer na Poly, una amiga búlgara. Les originals són amb xocolata blanca, però nosaltres vàrem voler fer la prova també amb xocolata negra. El resultat és boníssim en ambdós casos,  però hi ha una diferència quant a la textura: les segones són més cruixents i fan més gust de xocolata.

Ara bé, si us decidiu per les de xocolata negra, no la hi poseu trossejada amb el ganivet com férem nosaltres. Feis-les amb perles de xocolata. És només per una qüestió d’estètica, ja que amb la trossejada queden miques que llavors es mesclen amb la pasta i es fonen. Amb les perles (o llàgrimes), com que són arrodonides, els trossets queden més sencers i les galetes són més agradables a la vista, tot i que el sabor és el mateix.

GALETES DE XOCOLATA I NOUS DE MACADÀMIA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 155 g de farina
  • ½ culleradeta de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • 90 g de sucre
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 ou
  • 150 g de xocolata blanca (o negra)
  • 125 g de nous de macadàmia
  • 80 g de mantega fosa

Preparació:

Mesclau la farina amb la sal i el bicarbonat.

Trossejau la xocolata i les nous (trossos de la mida que us agradi, però no gaire petits).

Mesclau la mantega fosa amb el sucre fins que la mescla sigui escumosa. Afegiu-hi l’ou, l’extracte de vainilla, la farina, la xocolata trossejada i les nous de macadàmia.

Enceneu el forn a 190º.

Folrau una llauna amb paper sulfuritzat. Formau muntets de pasta, ajudant-vos de dues culleres, ben separats uns dels altres perquè s’eixamplaran molt en coure.

Quan el forn sigui calent, enfornau la llauna i coeu les galetes durant 10-15 minuts. Treis la llauna del forn i deixau refredar les galetes completament (no proveu de treure-les de la llauna en calent, perquè en calent són molt fràgils i es rompen).

Guardau-les en un recipient hermètic.

Nota:

Fetes amb xocolata blanca no queden cruixents. La textura de la massa, tova, contrasta amb la de les nous de macadàmia.

Si us agraden més cruixents, feis-les amb xocolata negra en la mateixa proporció. També ho hem provat i queden boníssimes. Us recomanam, en aquest cas, utilitzar perles (o llàgrimes) de xocolata. Així quedaran els trossets més sencers, però és una pura qüestió d’estètica.

Galetes de xocolata i nous de macadamia 2