Cercador

Galetes “Mallorca m’agrada”

Galletes Mallorca m'agrada 01
No fa gaire vàrem anar a l’estrena del lipdub de Santa Maria, en el qual vàrem participar devers set-centes persones. Un èxit! En sortir em varen regalar un motllet de crespells amb la forma de la nostra illa i d’aleshores ençà no duia altra idea que fer alguna coseta amb aquest motlle. Vaig estudiar diferents combinacions d’ingredients i finalment em va sortir això…  No se si us agradaran, però per ca nostra han estat “aferra-pilla”.

GALETES “MALLORCA M’AGRADA “(“mallorquetes”)

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • 100 g d’ametlles mallorquines torrades i mòltes
  • 250 g de farina fluixa (normal)
  • 100 g de sucre en pols
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 vermell d’ou
  • un grapat d’ametlles mallorquines crues i picades no gaire fines
  • xocolata de cobertura

Preparació:

Mesclau dins un bol la mantega, el sucre, l’ametlla torrada, l’ou sencer i el vermell. Mesclau tots aquests ingredients amb les mans. Incorporau-hi la farina (no tota de cop) i, tot d’una que la pasta sigui homogènia embolicau-la amb un plàstic i deixau-la reposar a la gelera durant 1 hora.

Passat el temps de repòs, enfarinau la superfície de treball i enceneu el forn a 170º.

Estirau la pasta amb l’aprimador fins que tengui un gruix de mig dit. Amb el motllet “Mallorca m’agrada” formau tantes “mallorquetes” com pugueu (a nosaltres ens n’han sortit 21, però això depèn del gruix de la pasta). Col·locau-les damunt una llauna folrada amb paper sulfuritzat. Aquesta operació pot ser complicada si les voleu passar a la llauna directament amb les mans, perquè en cru les galetes es rompen amb facilitat; per això convé agafar-les amb una espàtula a l’hora de traslladar-les a la llauna.

En ser calent el forn, enfornau la llauna i coeu les galetes durant 15 minuts, aproximadament, fins que siguin dauradetes i precioses com la nostra illa. Deixau-les refredar completament.

En ser fredes, foneu la xocolata al bany maria o dins el microones (compte si ho feis amb el microones: l’heu de treure abans no s’hagi fos del tot i remenar amb una forqueta perquè s’acabin de fondre els trossos amb la mateixa calor del recipient). Deixau-la refredar una mica fins que tengui la textura adequada per poder pintar les galetes sense que regalimi gaire.

Ajudant-vos d’un pinzell de cuina, pintau la superfície de les galetes am la xocolata. Abans no s’hagi refredat, distribuïu un poc d’ametlla crua per damunt amb els dits. Així us quedarà aferrada en solidificar-se la xocolata.