Cercador

Gambes flamejades amb arròs basmati

Gambés amb arròs basmati 1

És un plat que entra per la vista, sempre que us agradin les gambes, és clar. I, com que les fresques ens haurien deixat la butxaca ben escurada i no era precisament principi de mes, vàrem optar per comprar-les congelades, amb un resultat més que decent, trobam. No se’ns ha d’acabar el sou abans del mes…

Veis aquesta safata tan preciosa?  Idò ja tenia ganes d’estrenar-la. És de ceràmica pintada a mà. Me la varen regalar uns amics molt estimats. I dins aquesta safata, el fotògraf va considerar que el plat lluïa.

GAMBES FLAMEJADES AMB ARRÒS BASMATI

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:
(per a 4 persones)

  • 16 gambes grosses (fresques o congelades)
  • curri en pols
  • sal
  • oli d’oliva
  • 1 copa de brandi
  • 4 tassetes d’arròs basmati
  • 8 tassetes (les mateixes de mesurar l’arròs) d’aigua bullent
  • 3 alls laminats
  • 1 brot de coriandre (si no us agrada el gust, posau-hi julivert)

Preparació:

Netejau i pelau les gambes. Posau-les dins un colador perquè degotin i reservau les pells i els caps.

Posau a bullir l’aigua amb un poc de sal. En bullir, abaixau el foc al mínim.

Posau una paella al foc amb un poc d’oli. Sofregiu-hi els caps i les pells de les gambes fins que tenguin color. Ara, colau-los, premsau-los un poc per aprofitar l’oli que amollin; eliminau-los i tornau a posar l’oli de fregir-los dins la paella. Sofregiu-hi els alls laminats. Quan tenguin color, eliminau-los (només és perquè l’oli prengui el gustet de l’all) i abocau l’arròs dins la paella. Sofregiu-lo durant dos o tres minuts, remenant contínuament. Abocau-hi ara l’aigua bullent, tapau la paella i deixau coure l’arròs durant 10 minuts tapat, sense remenar-lo per a res. Passat aquest temps, apagau el foc i destapau la paella.

Posau tres cullerades d’oli dins una paella de ferro. En ser ben calent, tirau-hi les gambes. Salau-les i empolvorau-les amb curri en pols. Remenau perquè es coguin bé dels dos costats. Incorporau el brandi calent (decantau-vos del foc perquè fa flama!). Deixau reduir l’alcohol i reitirau la paella del foc.

Per muntar el plat, abocau l’arròs dins una safata allargada. Distribuiu-hi les gambes i el suc que han fet per damunt i empolvorau-les amb un poc de coriandre picat (o julivert).

Gambés amb arròs basmati 2