Cercador

Gató

Gató 1

GATÓ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • 8 ous
  • 300 g d’ametlles mallorquines crues i mòltes, sense pell
  • 300 g de sucre
  • un polsim de canyella
  • la pell d’una llimona ratllada
  • saïm (o mantega) i farina per al motlle
  • sucre en pols per ensalgar-lo

Preparació:

Enceneu el forn a 170º. Untau un motlle de 25 cm. de diàmetre, aproximadament (teniu en compte que en coure puja i si l’ompliu massa us vessarà) amb mantega o saïm i després empolvorau-lo amb farina perquè la pasta no s’aferri.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs i reservau-los. Pujau ara els vermells amb el sucre fins que blanquegin. Incorporau-hi l’ametlla mòlta, la canyella i la pell de llimona ratllada. Afegiu-hi a continuació els blancs pujats, sempre amb moviments de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Abocau la preparació dins el motlle i allisau la superfície amb una espàtula o similar.

Enfornau la coca i manteniu-la a 170º durant 30 minuts. Passat aquest temps, i sense obrir el forn, abaixau la temperatura a 150º i coeu-la durant 10-15 minuts més. Comprovau si és cuita punxant el centre amb un escuradents (n’ha de sortir net). Si encara no és cuita, deixau-la coure cinc minuts més.

En ser cuit el gató, obriu la porta del forn i deixau-la entreoberta amb el motlle a dins 10 minuts. Ara, treis-lo del forn, sacsejau-lo i copejau-lo suaument damunt el marbre per evitar que la superfície quedi de forma irregular quan la pasta s’abaixi. Deixau-lo refredar. En ser completament fred, desemmotllau-lo i ensucrau-lo.

Nota:

Queda molt humit per dedins i es conserva molt bé durant uns quants dies sense assecar-se. El podeu acompanyar d’un bon gelat d’ametlla o vaïnilla, o del que més us agradi.

Gató 2