Cercador

Mantegades d’ametla

Mantecados d'ametlla

Aquesta recepta me la va donar na Bàrbara Galmés, de Sant Llorenç des Cardassar, a través de n’Aina, la seva filla. Es fan amb ametles mallorquines torrades (les nostres eren santamarieres), saïm, sucre en pols i farina fluixa. D’aleshores ençà sempre les he fet així.

Si en feis, anau amb compte a l’hora de col·locar-les dins la llauna per coure-les: no han d’estar massa juntes. Si les posau que quasi es toquen, com que creixen un poc en coure, es besaran, les haureu de desferrar i perdran la forma rodoneta perfecta que tenien en cru. Això és el que em va passar a mi.

Gràcies, Aina!

MANTEGADES D’AMETLA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a una llaunada de mantegades:

  • 150 g d’ametles mallorquines torrades i picades
  • 150 g de saïm a temperatura ambient
  • 150 g de sucre en pols ( i un poc més per ensucrar-les un cop cuites)
  • 200 g de farina fluixa

Preparació:

Mesclau dins un bol el saïm, l’ametla i el sucre. Afegiu-hi la farina per tandes fins que l’hagueu incorporada tota. Al principi sembla que la pasta no lliga, però poc a poc va lligant. Formau un cilindre de pasta d’aproximadament 4 cm de diàmetre; embolicau-lo amb paper film i guardau-lo a la gelera durant 1 hora.

Enceneu el forn a 170º.

Folrau una llauna gran amb paper sulfuritzat.

Desembolicau el cilindre de pasta, tallau-ne rodelles de mig dit de gruix i col·locau-les damunt la llauna, no gaire juntes perquè en coure s’estufen una mica dels costats i no s’han de besar.

Quan el forn sigui calent, enfornau la llauna i coeu les mantegades durant aproximadament 20-25 minuts, fins que tenguin un poc de color.

En ser cuites, treis la llauna del forn i deixau refredar les mantegades completament abans de passar-les a una safata i ensalgar-les de sucre en pols. Guardau dins un pot de vidre les que no hagueu de consumir, sense ensucrar-les. Poden durar fins a 15 dies.