Cercador

Marquesa de xocolata

Marquesa de xocolata 1
La setmana passada en Guillem, un col·lega de la feina, em va dir que ja era hora que incorporàssim alguna cosa amb xocolata. Voleu creure que no me n’havia adonat que, entre totes les receptes de postres que hem publicat, no n’hi ha ni una de xocolata com a ingredient principal? Bé, mentida: n’hi ha una, però és un pastís amb xocolata blanca, i això no compta…

Bé, idò, per a tu, Guillem, i per a tots els amants incondicionals de la xocolata (com tu, Immaculada), que són molts, pel que veig. Aquesta recepta me la va donar na Berna, una altra col·lega que cuina molt bé, l’estiu passat. Gràcies, Berna! La vaig fer divendres i no va tocar voreres… Té calories a voler però, el pecat val la pena, us ho assegur.

Nosaltres l’hem acompanyada de nata i salsa d’albercocs (confitura d’albercocs rebaixada amb un poc d’aigua i feta bullir una estona).

MARQUESA DE XOCOLATA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 persones:

  • 150 g de cacau en pols
  • 80 g de cobertura de xocolata
  • 375 g de nata
  • 300 g de mantega i un poc més per untar el motlle
  • 4 ous
  • 240 g de sucre en pols

Preparació:

Foneu la mantega i mesclau-hi el cacau en pols. A part, foneu la xocolata. Quan estigui ben fosa, mesclau-hi els vermells d’ou i després la mescla de mantega i cacau.

Muntau la nata i, quan estigui mig pujada, mesclau-hi el sucre (no tot de cop). Incorporau-la a la preparació anterior. Pujau els blancs i quan siguin ben ferms, afegiu-los a la mescla, remenant amb moviments suaus de dalt a baix que permetin que hi entri aire.

Untau un motlle amb mantega i abocau-hi la preparació. Ficau-lo a la gelera fins que es prengui (millor d’un dia per l’altre).

Desemmotllau la marquesa l’endemà (han d’haver passat unes quantes hores des que la vàreu posar a la gelera) i serviu-ne porcions.

Podeu acompanyar-la amb un poc de nata muntada i salsa de taronja, d’albercoc o d’alguna altra fruita àcida.