Cercador

Milfulls de patata

Milfulls de patata 1

Avui us suggerim una guarnició per a plats de carn o de peix que trobam molt gustosa i que, a més, resulta ben vistosa. Té encara un altre avantatge: podeu deixar-la preparada el dia anterior i llavors simplement escalfar-la en el darrer moment abans de servir-la.

Hi ha altres versions d’aquest plat que hi incorporen formatge ratllat i fins i tot cuixot, bacó i altres ingredients. Nosaltres hem optat per una versió molt simple, que podeu complementar amb altres elements.

MILFULLS DE PATATA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg de patates parmentine
  • 140 g de nata líquida (o llet)
  • sal
  • pebre bo
  • nou moscada
  • mantega

Preparació:

Untau de mantega un motlle metàl·lic o de pyrex de 20 x 30 (aproximadament).

Pelau les patates i tallau-les a rodanxes molt primes (millor amb una mandolina). Col·locau un sostre de patates en el fons de la rostidora. Salpebrau-lo, afegiu-hi nou moscada ratllada i trossets de mantega distribuïts de manera més o menys uniforme. Col·locau damunt un altre sostre de patates, salpebrau-lo i afegiu-hi nou moscada i mantega. Repetiu els sostres fins acabar la patata. Abocau damunt la nata líquida. Moveu un poc el recipient per facilitar que la nata es distribueixi bé.

Enceneu el forn a 180º. En ser calent, tapau la rostidora amb un paper d’alumini i enfornau-la. Coeu el milfulls tapat durant 40 minuts. Passat aquest temps, treis el paper d’alumini i acabau de coure’l durant 10-15 minuts més. Si veis que la superfície no ha pres gaire color, gratinau-lo durant 5 minuts.

Comprovau que es cuit punxant el centre amb un escuradents: l’ha de travessar amb facilitat.

Nota:

Entre les capes de patata hi podeu afegir herbes aromàtiques. L’orenga hi combina bé.

Us recomanam fer aquestes patates el dia anterior i l’endemà escalfar-les dins el forn i servir-les com a guarnició d’un plat de carn o de peix.

Milfulls de patata 2