Cercador

Mousse de melicotó

Mousse de melicotó

Amb la idea de participar a la convocatòria “La recepta del 15”, que vàrem conèixer a través del bloc gourmenderies, hem preparat aquesta recepta. I en què consisteix això, em direu? Idò cada mes es proposa un tema i tots els blocs que hi volen participar publiquen el dia 15 del mes una recepta relacionada. Amb anterioritat els temes varen ser, per exemple, les amanides, les maduixes… I el mes d’agost el tema proposat són els melicotons, coneguts en altres contrades catalanoparlants com a  préssecs, com ja sabeu.

Ara hi ha uns melicotons deliciosos al mercat, i a més, els tenen bé de preu. Així que és el moment d’aprofitar la temporada per consumir-ne, tant crus, que són exquisits, com cuinats. Aquesta recepta que us proposam els combina crus i cuits. Que vagi de gust!

MOUSSE DE MELICOTÓ

Dificultat: [rating=2]

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 melicotons frescs (que no siguin molt verds)
  • 140 g de sucre
  • 1/2 litre de nata líquida per muntar
  • 3 fulls de gelatina
  • 80 g de llet
  • menta o herba sana per decorar

Preparació:

Pelau 6 melicotons i tallau-los en trossos regulars. Posau una pella al foc amb la meitat del sucre i dues cullerades ben plenes d’aigua. Quan s’hagi format el caramel, abocau-hi els trossos de melicotó i coeu-los a poc foc fins que siguin ben blans (10 minuts, més o menys). Deixau-los refredar.

Distribuïu la meitat del melicotó cuit en el fons dels 4 recipients on servireu la mousse.

Triturau l’altra meitat fins aconseguir un puré ben fi.

Muntau la nata. En tenir-la mig muntada, afegiu-hi sucre al vostre gust i acabau de muntar-la fins que sigui ben ferma. Guardau-la a la gelera.

Tallau els fulls de gelatina amb unes tisores i posau-los en remull dins un tassó amb aigua freda perquè es reblaneixin. Mentrestant, escalfau la llet. Al cap de 7 o 8 minuts, espremeu els trossos de gelatina amb les mans per eliminar l’excés d’aigua i dissoleu-los dins la llet calenta. Remenau bé amb una forqueta petita per assegurar-vos que no queden grumolls. Deixau refredar la llet deu minuts. Llavors, passau-la a través d’un colador i mesclau-la amb el puré de melicotó. Afegiu-hi la nata i remenau bé amb una cullera de fusta amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Distribuïu la mousse dins els recipients, damunt els trossos de melicotó i guardau-los a la gelera durant almenys 4 hores.

Abans de servir-la, tallau làmines dels dos melicotons que queden (sense pelar queden més vistoses) i decorau la superfície de la mousse amb aquestes làmines i una fulla de menta o d’herba sana.