Cercador

Nata amb nous caramel·litzades

Nata amb nous caramel·litzades

El primer cop que en vaig menjar va ser en un restaurant xinès i ja em varen fer gràcia, així que les vaig incorporar a la llista de postres que m’agraden (és una llista molt, molt llarga…). I de tant en tant en feia a casa. Però el sistema per caramel·litzar les nous que feia servir era diferent del que us propòs aquí: preparava un caramel i llavors hi afegia les nous en el darrer moment (mateix pes de sucre que de nous). No és que no fossin bones, però per a mi eren massa dolces. Ara he après aquest nou sistema, gràcies a  Antoni Tugores, que me l’ha facilitat.

Us assegur que el resultat no us decebrà. La setmana passada vaig fer per primera vegada les nous amb la nova recepta. Quan, pensant que ja havien refredat a bastament, vaig anar a la cuina per guardar-les dins un pot de vidre, n’havien desaparegut dues terceres parts. Vosaltres també teniu alguna bubota domèstica que us fa desaparèixer les coses bones?

NATA AMB NOUS CARAMEL·LITZADES

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones :

  • 400 g de nata líquida per muntar
  • 100 g de nous pelades
  • 160 g de sucre
  • 100 g d’aigua
  • oli de llavors (o de gira-sol) per fregir les nous

Preparació:

Posau al foc una cassola amb 100 g de sucre i 100 g d’aigua. Quan bulli, abocau-hi les nous i feis-les bullir amb l’almívar durant 7 minuts, remenant amb suavitat perquè no s’apilotin. Colau-les i col·locau-les damunt un paper d’alumini, separant-les amb una forqueta. Deixau-les refredar.

Quan siguin fredes, sofregiu-les durant un minut dins l’oli de llavors (o de gira-sol). Treis-les de la paella amb una giradora i posau-les damunt un paper d’alumini. Deixau-les refredar. Quan siguin ben fredes, eixugau-les amb un paper absorbent o amb un pedaç ben net per eliminar les restes d’oli.

Muntau la nata. Quan ja tengui consistència, afegiu-hi els 60 g de sucre (si us agrada molt dolç, posau-hi 20 o 30 g més de sucre) per tandes i continuau batent la nata fins que sigui ben ferma. Ompliu els recipients on heu de servir-la (si voleu que us quedi més decoratiu, emprau una màniga de pastisseria amb la boca arrissada) i distribuïu les nous per damunt la nata.

Nota:

Us sobraran nous. Guardau-les dins un pot de vidre hermètic. Són delicioses com a acompanyament d’un cafè.

Nata amb nous caramel·litzades 2