Cercador

Olives trencades

Olives trencades 2

Aquestes olives són d’una olivera de Son Sardina. Me les va regalar el meu cunyat, en Jaume.

Heu fet mai olives trencades? Idò és ben bo de fer. Només necessitau, a més de l’ingredient principal, aigua, sal, un poc de fonoll i pebre coent. N’hi ha que hi posen també altres herbes i branquetes de llimonera. Nosaltres no hi hem posat res més.

Què bones les olives amb una bona llesca de pa amb oli fet amb tomàtiga de ramellet ben fregadeta i oli mallorquí! I si el pa és casolà, com aquest, que també l’hem fet a ca nostra, ja és per tocar amb un dit el cel…

OLIVES TRENCADES

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • olives verdes mallorquines
  • sal
  • aigua
  • 1 ou
  • unes branquetes de fonoll
  • pebres coents

Preparació:

Posau les olives en remull amb aigua i canviau-los l’aigua cada dia durant una setmana.

El setè dia preparau l’aigua-sal: agafau un recipient gran i abocau-hi l’aigua que cregueu necessària per omplir els pots d’olives que preparareu. Posau l’ou dins el recipient. Anau afegint-hi sal i remenant amb les mans perquè es dissolgui. Heu d’anar afegint-n’hi fins que l’ou hagi pujat a la superfície i sobresurti del nivell de l’aigua. Això indica que s’ha arribat a la proporció de sal indicada.

Trossejau el pebre coent i les branquetes de fonoll.

Pegau un copet damunt cada oliva amb la maça de fer maionesa (o amb un altre estri similar) de manera que s’obri però no s’esclafi la polpa. Anau col·locant olives dins els pots, intercalant-hi trossets de pebre coent i branquetes de fonoll. Quan els pots siguin plens, abocau-hi aigua sal que cobreixi les olives. Posau unes branquetes de fonoll a dalt de tot perquè les olives no sobresurtin del nivell de l’aigua. Tapau els pots i guardau-los en un lloc sec i fred.

Nota:

Es poden consumir a partir dels quinze dies, però si no us agraden gaire amargues, esperau unes quantes setmanes més abans d’encetar els pots.

Olives trencades 1