Cercador

Orada al forn

Orada al forn 2

Aquesta vegada el plat l’ha cuinat en Pere, a més de fer-ne les fotos. Com que és un entusiasta del peix… (no com sa mare, ha ha!).

Aquesta recepta, ben senzilla, la podeu preparar amb altres peixos que us agradin: llobarro, anfòs… Demana poc temps d’estar per dins la cuina i és exquisit. Només un consell: compte amb coure el peix massa temps, perquè s’asseca i perd molt! Hauríem volgut precisar el temps exacte que ha d’estar damunt la planxa i al forn, però és francament difícil: depèn del gruix del peix i de les característiques de cada forn. Així que heu de tenir en compte que els temps que hem calculat són orientatius.

ORADA AL FORN

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 orades grossetes (o llobarros)
  • 2 cebes (o una dotzena d’escalunyes)
  • 6 patates mitjanes
  • 8 alls
  • sal
  • pebre bo
  • ½ pebre coent sec (opcional)
  • oli d’oliva
  • pebre bord (opcional)

Preparació:

Demanau al peixater que us obri les orades i les netegi. Un cop a casa, posau-les dins un colador de cap per avall perquè amollin l’aigua.

Untau una llauna amb oli d’oliva. Pelau les patates i tallau-les a rodanxes de ½ dit de gruix. Col·locau-les damunt la llauna fent una sola capa i salau-les.

Enceneu el forn a 180º.

Pelau les cebes (o les escalunyes) i tallau-les a la juliana no gaire fina. Distribuïu-les damunt les patates, procurant tapar els buits que hi queden entre i entre. Afegiu-hi sal i pebre bo. Pelau els alls i tallau-los a rodanxes fines.

Ficau la rostidora al forn i coeu les patates i la ceba durant 30 minuts.

Posau una paella petita al foc amb oli i fregiu-hi els alls amb el pebre coent a poc foc fins que siguin ben daurats. Apagau el foc.

Posau una planxa al foc; tirau-hi un raget d’oli i escampau-lo amb un pinzell de cuina. Mentrestant, salau generosament el peix per la part de dins. Al cap de 3 minuts, quan la planxa ja és ben calenta, col·locau-hi el peix de manera que la carn toqui la planxa i coeu-lo per aquesta banda.

Quan sigui ben daurat (per comprovar-ho, aixecau-lo amb molta cura amb una espàtula), treis-lo de la planxa i col·locau-lo amb molt de compte damunt el llit de ceba i patata de la rostidora, amb la pell tocant la ceba. Regau el peix amb l’oli, els alls i el pebre coent de la paella (si voleu, afegiu-hi un poc de pebre bord) i enfornau-lo. Acabau de coure’l. Calculau 10 minuts de forn (el temps és variable segons el gruix del peix).

Orada al forn 1